Puerto Maldonado Puerto Maldonado
7,9
8,0 Algemene ervaring
8,5 Beziens­waardigheden
8,0 Locals
7,0 Restaurants
8,0 Veiligheid
- Stranden

Puerto Maldonado

door Willeke van Doorn

Overnacht in een lodge midden in het regenwoud van de Amazone, maak een jungle tour door het Reserva Nacional Tambopata en het Parque Nacional Bahuaja-Sonene en spot slingerapen in het dichtbegroeide oerwoud. Dit is Puerto Maldonado: de jungle hoofdstad van Peru!

Puerto Maldonado ligt in het zuidoosten van Peru, midden in het Amazonegebied. De stad is vernoemd naar twee ontdekkingsreizigers die los van elkaar, met een tussenpauze van driehonderd jaar, de stad verkenden: de Spanjaard Juan Álvarez de Maldonado in 1566 en Faustino Maldonado uit Peru in de jaren zestig van de negentiende eeuw.

ZELF NAAR Puerto Maldonado?

Bekijk alle 8 reizen naar Puerto Maldonado

Puerto Maldonado: jungle hoofdstad van Peru

Puerto Maldonado ligt op de plek waar de Río Tambopata en Río Madre de Dios samenkomen. Vanaf El Mirador, een 47 meter hoge toren in het centrum van de stad, kijk je uit over de twee rivieren en het regenwoud dat de stad omsluit. Dankzij haar ligging midden in de jungle kun je Puerto Maldonado gerust de jungle hoofdstad van Peru noemen.

Op de uitkijktoren en een kerk na kent Puerto Maldonado weinig echte bezienswaardigheden. Veel reizigers gebruiken Puerto Maldonado tijdens een rondreis door Peru als uitvalsbasis om de jungle te verkennen.

Parque Nacional Bahuaja - Sonene

Vanuit Puerto Maldonado vertrekken jungle tours de Amazone van Peru in. Via Río Madre de Dios vaar je oostwaarts naar het Lago Sandoval. Na een boottocht van ongeveer twee uur moet je nog zo'n drie kilometer hiken totdat je bij het meer bent. Hier spot je schildpadden, apen, exotische vogels en, als je veel gelukt hebt, de bedreigde rivierotters die in het meer leven.

Daarnaast bieden reisorganisaties in Puerto Maldonado ook jungle tours aan over de Río Tambopata. Deze rivier neemt je mee naar lodges midden in het regenwoud van het Reserve Nacional Tambopata. Na een overnachting in de jungle van Peru volg je de rivier verder naar het zuiden.

De Río Tambopata neemt je hier mee door het Parque Nacional Bahuaja-Sonene. Met een oppervlakte van anderhalf miljoen hectare is dit één van grootste nationale parken van het land en een hoogtepunt van je vakantie in Peru.

Reizen Puerto Maldonado

Reviews Puerto Maldonado

6 dagen bezoek aan lodges in de Peruaanse jungle (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Kim Broekhuizen op 10 december 2017

Zeker een aanrader om de jungle van Peru erbij te pakken! Hier ga je op pad met ervaren gidsen en slaap je in beschermde logdes. Dit is ook geschikt om met kinderen te doen. Een wandeling overslaan is niet erg en je kiest zelf wat je wilt. Elke dag zijn er verschillende wandelingen naar andere gebieden. Over het algemeen zijn de gidsen erg goed en is er zoveel moois te zien in de jungle. Ara's zijn er in drie verschillende kleuren en misschien kom je wel een jaguar tegen! Vergeet vooral niet de verschillende soorten apen die je door de bomen zult zien slingeren. Prachtige foto's en een fantastische ervaring gegarandeerd!

7,8
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Locals
7 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Puerto Maldonado

 • Goede gidsen
 • Prachtige natuur
 • Vers eten
 • Boottochten over de rivier
 • Divers wildlife
 • Slapen in de natuur op een veilige manier

Minpunten Puerto Maldonado

 • In de stad is niet veel te doen
 • Het is erg vochtig waar je tegen moet kunnen
Ultieme tip: In het stadje Puerto Maldonado zelf is niet zoveel te beleven, je gaat hier echt heen om de jungle in te gaan.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

The amazon shelter (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Doina Hoofdman op 23 april 2017

We maakten een kort bezoek aan the Amazon Shelter. Malaga de eigenaar zet zich in voor dieren die als huisdier of als act uit hun wereld zijn gehaald. Ze rehabiliteert ze en plaatst ze dan terug in het wild. Ten minste, als de overheid het toelaat. Ze doet dit helemaal alleen wat soms inhoudt dat ze niet langer dan drie uur slaapt. Het is een leuke ervaring en je kan daar dan ook als vrijwilleger mee helpen. Alle beetjes helpen. Wat een toffe ervaring is het dat je meehelpt dieren terug te plaatsen. Kortom een aanrader! In de buurt van het shelter heb je ook een zwembad midden in de jungle en je kan uiteraard ook excursies doen in de amazone (ook een aanrader). Excursies kan je in het dorpje boeken. Voor vervoer vraag je om een taxi of mototaxi. Vervoer is zeker betaalbaar. Mensen zijn vriendelijk en willen graag te hulp zijn. Soms wel wat taalbarrieres, maar dat maakt het avontuur alleen maar groter.

8,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Locals
7 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Specialisten Peru

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Colombia kenner
Sponsors