Religie & Tradities Peru

Religie & Tradities Peru

Wat zijn de belangrijkste religies?

De overheersende religie in Peru is het rooms-katholicisme die tijdens de Spaanse overheersing in de zestiende eeuw is opgelegd. Meer dan negentig procent van de huidige Peruanen is katholiek.

Een klein deel van de bevolking verbindt het katholieke geloof met oude Incarituelen, waardoor een nieuw soort gemengd geloof is ontstaan.

Wat zijn belangrijke tradities?

Peruanen houden van muziek, folkloristische muziek. Deze muziek komt oorspronkelijk uit de Andes en in veel bars en peñas, soort muziekcafés, te horen. Muzikanten gebruiken fluiten gemaakt van bamboe of bot. Dit zijn quenas. Zampoñas zijn panfluiten met twee rijen.

Een andere muziekstijl van Peru is de música criollo. Deze Creoolse muziek vindt zijn oorsprong in Spanje en Afrika.

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

De volkeren die leven in het hooggebergte, de Altiplano, zijn vaak wat stugger dan de rest van de Peruanen. Ze zijn wat argwanender naar toeristen toe en sommigen willen liever niet op de foto. Respecteer dit ook.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Peru

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Colombia kenner
Sponsors