Chivay Chivay
6,8
7,5 Algemene ervaring
6,0 Beziens­waardigheden
7,0 Locals
6,0 Restaurants
7,5 Veiligheid
- Stranden

Chivay

door Willeke van Doorn

Daal af langs de steile rotswanden van de Colca Canyon, kijk toe hoe de meterslange vleugels van condors op een haar na aan je voorbij vliegen bij Cruz del Condor en ontspan na een dag hiken door de canyon in de heetwaterbronnen van La Calera. Welkom in Chivay!

Grote kans dat Chivay niet bovenaan je bucketlist staat voor je vakantie in Peru. Het kleine dorpje in het zuiden van Peru, op zo'n vijf uur rijden van de stad Arequipa, is namelijk niet zo spannend. De omgeving is dat echter wel. Chivay dient als uitvalsbasis voor excursies naar de Colca Canyon, de op één na diepste kloof ter wereld!

ZELF NAAR Chivay?

Bekijk alle 21 reizen naar Chivay

Chivay: dorpje in de Colca Vallei

Chivay telt slechts 3000 inwoners maar is desalniettemin de grootste 'stad' in de Colca Vallei en de hoofdstad van de provincie Caylloma. In ongeveer vijf uur tijd rijd je vanaf de grotere stad Arequipa naar het dorp.

Onderweg klim je flink omhoog. Chivay ligt op 3635 meter boven zeeniveau, ruim duizend meter hoger dan Arequipa. Net voor je het dorp inrijdt, passeer je de Mirador de los Andes. Je staat hier op 4910 meter hoogte, op het allerhoogste punt van het Andesgebergte in Peru.

Eenmaal aangekomen in Chivay heet een stenen boog boven de weg met daarop de naam van het dorp je welkom. De plaats kent een pittoreske ligging in de Colca Vallei tussen de hoge pieken van het Andesgebergte. Dankzij de nabijgelegen hot springs van La Calera en de Colca Canyon groeide het dorpje uit tot een populaire toeristenbestemming.

Colca Canyon

De Colca Canyon is de voornaamste reden dat reizigers Chivay bezoeken tijdens een rondreis door Peru. De indrukwekkende kloof is maar liefst twee keer zo diep als de Grand Canyon in de Verenigde Staten en de op één na diepste canyon ter wereld. Alleen de Cotahuasi Canyon, ook gelegen in Peru, is dieper.

Chivay ligt aan de oostkant van de Colca Canyon. Aan de andere kant grenst het dorpje Cabanaconde aan de kloof. Echte avonturiers lopen langs de steile rotswanden van de Colca Canyon naar beneden. Hier stroomt de Rio Colca door de duizenden meters diepe kloof.

Veel toeristen reizen echter ook af naar de Colca Canyon om condors te spotten. Vanaf het uitkijkpunt Cruz del Condor op 1200 meter hoogte kijk je de diepe canyon in en zie je de grote roofvogels recht voor je neus voorbij vliegen. Condors hebben een vleugelwijdte van wel drie meter. De beste kans om condors te spotten in de Colca Canyon heb je aan het begin van de ochtend of aan het einde van de middag.

Reizen Chivay

Meer Chivay

Reviews Chivay

Het echte Peru (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Damiët van der Harst op 21 november 2017

In Chivay heb je veel mensen die traditioneel gekleed zijn. Er is een gezellige overdekte markt waar je veel aparte etenswaren kunt vinden. Vlakbij Chivay is de Colca canyon wat adembenemend mooi is en waar je 's morgens Condors kunt zien vliegen. Echt een plek om tot rust te komen.

7,2
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
6 Locals
7 Restaurants
7 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Chivay

  • traditioneel
  • leuke markt

Minpunten Chivay

  • koud snachts
  • weinig restaurantjes
Ultieme tip: Ga vanuit Chivay op eigen gelegenheid naar de Colca Canyon. Zorg dat je er vroeg bent en blijf een paar uur genieten van het uitzicht en de condors.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Gezellig plein (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Wendy van der Veen-Bakker op 28 januari 2017

Chivay is een tussenstop voor doorreis naar de Colca Canyon. Voor je naar de Colca Canyon gaat maak je in de ochtend een stop in het centrum. Hier staan de schoolkinderen te dansen midden in het centrum.

6,4
7 Algemene ervaring
4 Beziens­waardigheden
8 Locals
5 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden
Ultieme tip: Ga 's ochtend dineren met Folklore dans. Peruaanse mannen op de panfluit en mooie dansers bezorgen een leuke en gezellige avond.
Aangeraden voor: Backpackers

Specialisten Peru

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Argentinië kenner
Sponsors