Like ons op Facebook

Rondreis Peru

Zeg je Peru, dan zeg je Machu Picchu. Maar er is meer, veel meer. Een rondreis door Peru neemt je mee door een uiteenlopend landschap, van een dorre woestijn tot besneeuwde bergtoppen en het ijskoude Titicameer. Lees verder

Zeg je Peru, dan zeg je Machu Picchu. Maar er is meer, veel meer. Een rondreis door Peru neemt je mee door een uiteenlopend landschap, van een dorre woestijn tot besneeuwde bergtoppen en het ijskoude Titicameer.

Vanuit hoofdstad Lima ontdek je alle uithoeken van Peru. Maak een rondreis door de zuidelijke helft van Peru langs alle bekende highlights of sla juist af van de gebaande paden en ontdek het bergachtige noorden van Peru.

Rondreis door het zuiden van Peru

De meeste reizen door Peru nemen je mee langs de zuidelijke helft van het land. Vanuit hoofdstad Lima reis je via de kust richting het hooggelegen Titicameer waarna je via Machu Picchu weer terugcirkelt omhoog.

Deze route neemt je mee langs alle belangrijke hoogtepunten: de Inca trail die naar Machu Picchu leidt, de mysterieuze Nazca Lines, de diepe Colca Canyon, het Titicameer en de zandduinen van het oasedorp Huacachina nabij de stad Ica.

Buiten de begane paden: het noorden van Peru

Het zuiden van Peru is het drukstbezochte deel van het land. Er zijn maar weinig reizigers die ook de regio’s boven Lima bezoeken tijdens een vakantie in Peru. Zonde, want ook het noorden van Peru heeft veel te bieden.

Een rondreis door het noorden van Peru brengt je naar de Cordillera Blanca. Te paard, te voet of op een mountanbike trek je door de bergen van Peru naar het Parónmeer en de Huaylaz vallei waar je ontspant in heetwaterbronnen.

Vervoer in Peru

Maak je een rondreis buiten de gebaande paden van Peru dan is een huurauto een goede manier om door het land te trekken. Goedkoop is het niet, maar voor die prijs krijg je wel een hoop vrijheid terug.

Staat je budget een eigen huurauto niet toe, dan brengen ook de bussen in Peru je naar alle uithoeken van het land. In het populaire zuiden van Peru rijden eveneens treinen die je onder andere naar Machu Picchu brengen.

Riksja Peru & Bolivia

Een rondreis door Peru & Bolivia die is toegespitst op jouw wensen: dat kan met de bouwstenen van Riksja. Wil jij boerin Josephina helpen in de Colca Canyon, slapen bij de indianen op Lake Titicaca of in de voetsporen van de Inca’s door de Heilige Vallei naar Machu Picchu klimmen? Het kan. We hebben de fijnste slaapplekken en bijzondere activiteiten persoonlijk voor je uitgezocht.

bekijk alle reizen van Riksja Peru & Bolivia Best geboekte reizen

Tenzing Travel Latin America

Een rondreis door Peru maken die onuitwisbare indrukken achterlaat? Dan bent u bij Tenzing Travel Latin America aan het juiste adres. Reis naar de oude kathedralen van Lima, de spectaculaire Machu Picchu en het Titicacameer. Tenzing Travel is uitgeroepen tot ‘Beste Specialist in Verre Reizen’ tijdens de Vakantie Awards 2017 en lid van de SGR, ANVR en het Calamiteitenfonds.

bekijk alle reizen van Tenzing Travel Latin America Best geboekte reizen

Better Places

Better Places is gespecialiseerd in individuele rondreizen op maat. We brengen je rechtstreeks in contact met Guido, onze reisspecialist in Peru. Hij kent Peru door en door en is goed in het organiseren van maatwerk reizen. Je reist op een actieve manier, al wandelend en fietsend ervaar je veel meer van Peru dan vanuit een bus. Guido heeft ook veel ervaring in het samenstellen van reizen voor gezinnen met kinderen.

bekijk alle reizen van Better Places Best geboekte reizen

Djoser

Uiteraard is Machu Picchu een onmisbare stop tijdens een rondreis door Peru, maar dit Zuid-Amerikaanse land heeft nog veel meer te bieden en dat laat Djoser je graag zien. Wij organiseren diverse groepsreizen door Peru waarbij je in een aangenaam tempo kennismaakt het land en al haar bezienswaardigheden.

bekijk alle reizen van Djoser Best geboekte reizen

FOX, verre reizen van ANWB

Duik in de wereld van de Inca’s tijdens een rondreis door Peru. FOX neemt je mee naar Machu Picchu, Cusco en de vele andere highlights van Peru. Je kunt bij ons kiezen voor een groepsrondreis, een singlereis of een individuele rondreis. Al onze reizen kennen een avontuurlijk programma en zijn inclusief comfortabele hotels zodat je optimaal kunt genieten van je vakantie in Peru.

bekijk alle reizen van FOX, verre reizen van ANWB Best geboekte reizen

NBBS Reizen

Stel zelf een reis door Peru samen, die past bij jouw reiswensen en budget. Reis individueel of in internationaal gezelschap en ontdek de geheimen van de Andes. Bezoek Lima, Machu Picchu, Cuzco, het Titicaca meer en het Amazonegebied. Zie de mysterieuze Nazca lijnen! De Latijns-Amerika specialisten van NBBS Reizen geven je graag advies. Lid ANVR en SGR.

Condor Travels

Wij stemmen onze individuele rondreizen af op jouw wensen en op je beschikbare tijd. Zo krijg je een uitgebalanceerde reis met veel highlights en voldoende ontspanning. Belangrijke excursies zoals Machu Picchu, naar het regenwoud of vliegen over de Nazca lijnen regelen wij voor jullie. Wij rijden alle routes regelmatig zelf. In Peru kun je goed zelf rijden met een huurauto.

Sawadee

Peru, het voormalige hart van de Inca’s, is tegenwoordig een land van schitterende tegenstellingen. Op het gebied van klimaat en geografie, maar ook de bevolking van Peru is heel divers. Dit alles maakt Peru een aantrekkelijk land voor een rondreis van Sawadee. Bewonder het wereldberoemde Machu Picchu, het Titicacameer en de mysterieuze Nazca-lijnen.

bekijk alle reizen van Sawadee Best geboekte reizen

ToPeru

ToPeru is de specialist waar het gaat om rondreizen in Peru. Ons doel is om van uw vakantie een onvergetelijk mooie ervaring te maken. Wij hebben diverse avontuurlijke rondreizen door het zuiden van Peru maar ook rondreizen door het vaak vergeten noorden. Als u zelf uw rondreis wilt samenstellen kan dat ook; met behulp van onze bouwstenen of in nauw overleg met ons.

Vamonos Travels

Machu Picchu bij zonsopgang, condors in de Colca Canyon, een rondvlucht boven de Nazacalijnen, dieren spotten bij saltlicks, je vindt het allemaal in Peru. Ons aanbod aan individuele rondreizen geeft een gevarieerd beeld van de hoogtepunten van dit prachtige land. Daarnaast stellen we ook rondreizen geheel op maat samen.

Like deze pagina

Reviews Peru

Peru en de jungle (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Loïs Bel de Lange op 26 juli 2017

Wow wat een veelzijdig land! Ik heb een aantal weken meegelopen met een zendelingsechtpaar. Daardoor heb ik helaas niet genoeg van het land kunnen zien. Maar wel veel ontroerende/stoere/ mooie en lieve mensen kunnen ontmoeten. Mijn hoogtepunt was een week in de jungle!

Pluspunten Peru

 • mensen
 • veelzijdg
 • actief

Minpunten Peru

 • het weer
Ultieme tip: De jungle!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Pretty Peru (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Marieke Zandhuis op 30 juni 2017

Peru is een super mooi land dat veel te bieden heeft. Vooral de cultuur van het land vonden wij erg interessant. Wat voor eens echt een grote toegevoegde waarde is geweest is het doen van vrijwilligers werk bij een lokaal gezin. Dit gaf ons de kans om het land op een andere manier te ervaren dan alleen als die van een tourist. Voor ons heeft dit onze reis heel bijzonder gemaakt. We hebben dit via workaday gevonden.

8,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Peru

 • Rijke cultuur
 • Authentiek
 • vriendelijke mensen
 • relatief weinig touristen
Ultieme tip: Vrijwilligers werk bij locals.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Araquipa oase (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Maureen Littooy op 02 juni 2017

Wat een mooi land, met super aardige bevolking. Apart dat het een groot woestijnland is met hier en daar een oase. Natuurlijk de Machu Picchu, de Condorvallei en het Titicacameer zijn ook heel erg indrukwekkend.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Peru

 • leuk de traditionel bevolking te zien in klederdrachten
 • super aardige bevolking
Ultieme tip: Machu Picchu moet je 's morgens vroeg om 6 uur bezoeken met zonsopgang. Prachtige foto's en dan nog zonder mensen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Alternatieve manier om Machu Picchu te ontdekken met de Lares Trek (bezocht in april 2014)

Review geschreven door Danielle Pacheco op 18 mei 2017

Mijn hele leven wilde ik Machu Picchu te zien. Eindelijk heb ik de Lares Trek gekozen want ik was op zoek naar een originele ervaring. Met de Lares Trek ging ik samen met dertien andere wandelaars, vier dagen in de bergen. Wij hebben bijna geen andere mensen gezien maar wel veel dieren, vogels en verbazend natuur. Het was een onvergetelijke ervaring.

Pluspunten Peru

 • Goedkope
 • natuur
 • cultuur

Minpunten Peru

 • veel toeristen
Ultieme tip: Verget niet jouw zaklamp als je een trek doen! Het kan super snel donker worden!
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De Peruaanse natuur is zo veelzijdig (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Dewi van der Lans op 15 mei 2017

We wilden in drie weken heel Peru hebben gezien. Die tijd hadden we iets overschat! Uiteindelijk konden we de 'hoogtepunten' bezoeken. Van de stad naar de woestijn, naar bergen, naar een stukje regenwoud, naar Incacultuur, naar de zee en naar de gletsjer. Peru is heel veelzijdig. We houden wel van actief zijn en hebben dan ook geen dag stilgezeten. Het mooie aan dit land is dat er altijd nachtbussen gaan naar je volgende bestemming, deze kan je ook vaak tot de dag van tevoren boeken. Zo kan je overdag mooie dingen zien en actief bezig zijn, 's nachts slapen in de bus en 's ochtends wakker worden op de volgende bestemming!

De mensen in Peru zijn over het algemeen erg aardig en gastvrij. Vooral als je met een tour ergens mag komen eten in the middle of nowhere. Ook de mensen in de hostels zijn leuk, zowel Peruaans mensen als andere reizigers. We hebben in elk hostel wel vrienden kunnen maken.

Het land is qua economie niet zo rijk en dat is helaas veel te zien. Veel mensen wonen in krotten buiten de stad of in onafgemaakte huizen in de stad. Maar waar ze dan niet rijk zijn in geld, zijn ze wel rijk aan cultuur en prachtige natuur. Ik vond het bijvoorbeeld heel interessant te leren over de Inca's en hoe het is gegaan met de Spanjaarden in die tijd.

Pluspunten Peru

 • Aardige locals
 • betaalbaar
 • natuur
 • divers
Ultieme tip: Als je in Cusco bent raad ik je aan naar Faces of Cusco te gaan. Dit is een klein cafeetje dat allerlei evenementjes organiseert én de lekkerste cocktails heeft!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Op avontuur in Peru (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Michèle Giebing op 12 mei 2017

Wauw, wat is Peru een divers land. In drie weken tijd hebben we zoveel verschillende klimaten en omgevingen gezien. Van woestijn, jungle, hooggebergte tot stad, Peru heeft het allemaal. Als natuur- en cultuurliefhebber zit je hier dus wel goed. De Peruaanse keuken is ook fantastisch en over het algemeen betaalbaar. Wat wel lastig is dat maar weinig mensen Engels spreken en bepaalde delen van het land gevaarlijk zijn voor toeristen. Wil je bijvoorbeeld de jungle bezoeken, doe dat dan zeker onder begeleiding van een gids.

Pluspunten Peru

 • veelzijdig
 • ongerept

Minpunten Peru

 • taalbarriere
Ultieme tip: Bezoek Canon del Condor in Cusco om de condors te zien. Dit vond ik het mooiste van de reis.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Alle landschappen in één (bezocht in september 2014)

Review geschreven door Layla-jane Bond op 08 mei 2017

Ik ben begonnen in Lima. Lima zelf vond ik niet zo bijzonder. Daarna zijn we doorgereden naar een oase in de woestijn bij Puno. Daar kan je sandboarden een echte aanrader! Daarna door naar Arequipa, een leuke stad met mooie vulkanen en een mooi klooster om te bezoeken en verschillende musea met schatten van de inca's. Wat zeker niet mag ontbreken op je reis is het Titicatameer met zijn inwoners.
Vervolgens verder gereisd voor de condors. Mooie uitzichten en een schitterende canyon en je kan de condors van dichtbij zien wat hele mooie foto's oplevert. Na de condors zijn we vertrokken naar de oude hoofdstad Cusco waar je al oude overblijfselen van de tempels kan bekijken. Vanuit Cusco opgehaald om deel te nemen aan de vierdaagse incatrail. Zwaar best een dingetje wat je van tevoren niet verwacht maar de natuur om je heen maakt alles waard en als je dan Machu Pichu bereikt dat gevoel is niet te beschrijven. Schitterend om daar doorheen te lopen!

8,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Peru

 • aardige mensen
 • mooi landschap
 • veel bezienswaardigheden

Minpunten Peru

 • slechte wegen
 • lang rijden
 • vervallen ziekenhuizen
Ultieme tip: Wat Spaanse woorden leren en neem voor alle seizoenen kleren mee. Je maakt elk klimaat mee. Neem een ehbo-kist mee, de ziekenhuizen lopen achter.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Indrukwekkend en onvergetelijk (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Willemien van Zutven op 07 mei 2017

Vele highlights gezien zoals: condorvallei, heilige vallei, Macchu Picchu, Lima, Cuzco, klooster en Arequipa. Per trein en bus naar de Macchu Picchu, dat was een onvergetelijke ervaring. Klim naar de top en je wordt beloond met fantastische uitzichten!

9,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Leuk land (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Cynthia Arenas Arias de Roumans op 01 mei 2017

Het is lekker warm in maart, maar niet zo warm als in januari en februari. Het eten daar is zo lekker, veel soorten voor verschillende smaken en veel plaatsen om te gaan, en vriendelijke mensen. Ik wil terug!

Pluspunten Peru

 • leuke plaatsen. lekker eten. vriendelijk mensen.

Minpunten Peru

 • Niet iedereen spreek engels
Ultieme tip: Het is beter als je de basis Spaanse woorden leert, want niet iedereen kan Engels praten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondstruinen in Lima (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Yvette Smeets op 29 april 2017

Lima heeft wat mij betreft veel te bieden. Het historische centrum met de vele kerken en de mooie pleinen en natuurlijk het prachtige Miraflores waar je heerlijk kunt wandelen door de mooie parken en kunt genieten van de mooie zonsondergang aan het water.

Ultieme tip: Trekking in Colca Canyon
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Praktische tips

Top 10 aanbiedingen
Aanbevolen door ons
Chili kenner
Reis van de maand
Vamos Peru! - va € 1775
Vamos Peru!

Dit is onze populairste Peru-rondreis, en terecht! In drie weken zie je alle highlights

 • Vanuit Lima reis je zuidwaarts langs de westkust naar de grootste zeehondenkolonie ter wereld
 • Doe een fantastische hike naar Machu Picchu!
Bekijk reis
Sponsors