Like ons op Facebook

Rondreis Peru

Zeg je Peru, dan zeg je Machu Picchu. Maar er is meer, veel meer. Een rondreis door Peru neemt je mee door een uiteenlopend landschap, van een dorre woestijn tot besneeuwde bergtoppen en het ijskoude Titicameer. Lees verder

Zeg je Peru, dan zeg je Machu Picchu. Maar er is meer, veel meer. Een rondreis door Peru neemt je mee door een uiteenlopend landschap, van een dorre woestijn tot besneeuwde bergtoppen en het ijskoude Titicameer.

Vanuit hoofdstad Lima ontdek je alle uithoeken van Peru. Maak een rondreis door de zuidelijke helft van Peru langs alle bekende highlights of sla juist af van de gebaande paden en ontdek het bergachtige noorden van Peru.

Rondreis door het zuiden van Peru

De meeste reizen door Peru nemen je mee langs de zuidelijke helft van het land. Vanuit hoofdstad Lima reis je via de kust richting het hooggelegen Titicameer waarna je via Machu Picchu weer terugcirkelt omhoog.

Deze route neemt je mee langs alle belangrijke hoogtepunten: de Inca trail die naar Machu Picchu leidt, de mysterieuze Nazca Lines, de diepe Colca Canyon, het Titicameer en de zandduinen van het oasedorp Huacachina nabij de stad Ica.

Buiten de begane paden: het noorden van Peru

Het zuiden van Peru is het drukstbezochte deel van het land. Er zijn maar weinig reizigers die ook de regio’s boven Lima bezoeken tijdens een vakantie in Peru. Zonde, want ook het noorden van Peru heeft veel te bieden.

Een rondreis door het noorden van Peru brengt je naar de Cordillera Blanca. Te paard, te voet of op een mountanbike trek je door de bergen van Peru naar het Parónmeer en de Huaylaz vallei waar je ontspant in heetwaterbronnen.

Vervoer in Peru

Maak je een rondreis buiten de gebaande paden van Peru dan is een huurauto een goede manier om door het land te trekken. Goedkoop is het niet, maar voor die prijs krijg je wel een hoop vrijheid terug.

Staat je budget een eigen huurauto niet toe, dan brengen ook de bussen in Peru je naar alle uithoeken van het land. In het populaire zuiden van Peru rijden eveneens treinen die je onder andere naar Machu Picchu brengen.

Riksja Peru & Bolivia

Een rondreis door Peru & Bolivia die is toegespitst op jouw wensen: dat kan met de bouwstenen van Riksja. Wil jij boerin Josephina helpen in de Colca Canyon, slapen bij de indianen op Lake Titicaca of in de voetsporen van de Inca’s door de Heilige Vallei naar Machu Picchu klimmen? Het kan. We hebben de fijnste slaapplekken en bijzondere activiteiten persoonlijk voor je uitgezocht.

bekijk alle reizen van Riksja Peru & Bolivia Best geboekte reizen

Tenzing Travel Latin America

Een rondreis door Peru maken die onuitwisbare indrukken achterlaat? Dan bent u bij Tenzing Travel Latin America aan het juiste adres. Reis naar de oude kathedralen van Lima, de spectaculaire Machu Picchu en het Titicacameer. Tenzing Travel is uitgeroepen tot ‘Beste Specialist in Verre Reizen’ tijdens de Vakantie Awards 2017 én 2018 en is lid van de SGR, ANVR en het Calamiteitenfonds.

bekijk alle reizen van Tenzing Travel Latin America Best geboekte reizen

NBBS Reizen

Stel zelf een reis door Peru samen, die past bij jouw reiswensen en budget. Reis individueel of in internationaal gezelschap en ontdek de geheimen van de Andes. Bezoek Lima, Machu Picchu, Cuzco, het Titicaca meer en het Amazonegebied. Zie de mysterieuze Nazca lijnen! De Latijns-Amerika specialisten van NBBS Reizen geven je graag advies. Lid ANVR en SGR.

bekijk alle reizen van NBBS Reizen Best geboekte reizen

Djoser

Uiteraard is Machu Picchu een onmisbare stop tijdens een rondreis door Peru, maar dit Zuid-Amerikaanse land heeft nog veel meer te bieden en dat laat Djoser je graag zien. Wij organiseren diverse groepsreizen door Peru waarbij je in een aangenaam tempo kennismaakt het land en al haar bezienswaardigheden.

bekijk alle reizen van Djoser Best geboekte reizen

FOX, verre reizen van ANWB

Duik in de wereld van de Inca’s tijdens een rondreis door Peru. FOX neemt je mee naar Machu Picchu, Cusco en de vele andere highlights van Peru. Je kunt bij ons kiezen voor een groepsrondreis, een singlereis of een individuele rondreis. Al onze reizen kennen een avontuurlijk programma en zijn inclusief comfortabele hotels zodat je optimaal kunt genieten van je vakantie in Peru.

bekijk alle reizen van FOX, verre reizen van ANWB Best geboekte reizen

Zuid-Amerika Desk | Getaway Travel

De reisspecialisten van de Zuid-Amerika Desk van Getaway Travel gaan graag voor je aan de slag met het uitstippelen en realiseren  van je rondreis door Peru. Omdat wij zelf veel van het land gezien hebben combineren wij onze eigen tips met het bestaande reisaanbod. Wij zoeken de reis én reisorganisatie voor je uit die het beste aansluit bij je wensen.

Sawadee

Peru, het voormalige hart van de Inca’s, is tegenwoordig een land van schitterende tegenstellingen. Op het gebied van klimaat en geografie, maar ook de bevolking van Peru is heel divers. Dit alles maakt Peru een aantrekkelijk land voor een rondreis van Sawadee. Bewonder het wereldberoemde Machu Picchu, het Titicacameer en de mysterieuze Nazca-lijnen.

bekijk alle reizen van Sawadee Best geboekte reizen

Condor Travels

Wij stemmen onze individuele rondreizen af op jouw wensen en op je beschikbare tijd. Zo krijg je een uitgebalanceerde reis met veel highlights en voldoende ontspanning. Belangrijke excursies zoals Machu Picchu, naar het regenwoud of vliegen over de Nazca lijnen regelen wij voor jullie. Wij rijden alle routes regelmatig zelf. In Peru kun je goed zelf rijden met een huurauto.

bekijk alle reizen van Condor Travels Best geboekte reizen

ToPeru

ToPeru is de specialist waar het gaat om rondreizen in Peru. Ons doel is om van uw vakantie een onvergetelijk mooie ervaring te maken. Wij hebben diverse avontuurlijke rondreizen door het zuiden van Peru maar ook rondreizen door het vaak vergeten noorden. Als u zelf uw rondreis wilt samenstellen kan dat ook; met behulp van onze bouwstenen of in nauw overleg met ons.

bekijk alle reizen van ToPeru Best geboekte reizen

Vamonos Travels

Machu Picchu bij zonsopgang, condors in de Colca Canyon, een rondvlucht boven de Nazacalijnen, dieren spotten bij saltlicks, je vindt het allemaal in Peru. Ons aanbod aan individuele rondreizen geeft een gevarieerd beeld van de hoogtepunten van dit prachtige land. Daarnaast stellen we ook rondreizen geheel op maat samen.

Better Places

Better Places is gespecialiseerd in individuele rondreizen op maat. We brengen je rechtstreeks in contact met Guido, onze reisspecialist in Peru. Hij kent Peru door en door en is goed in het organiseren van maatwerk reizen. Je reist op een actieve manier, al wandelend en fietsend ervaar je veel meer van Peru dan vanuit een bus. Guido heeft ook veel ervaring in het samenstellen van reizen voor gezinnen met kinderen.

bekijk alle reizen van Better Places Best geboekte reizen

Evaneos

Peru is de perfecte bestemming voor een rondreis! Via onze website kunt u inspiratie op doen aan de hand van de diverse voorbeeldreizen. U kunt een van de voorbeeldreizen direct boeken of een rondreis volledig op maat samenstellen. Onze reisagenten zijn lokale experts en helpen u graag!

bekijk alle reizen van Evaneos Best geboekte reizen

Van Verre Reizen

Met Van Verre maak je een rondreis door Peru waarbij je kennis maakt met vooral het indrukwekkende landschap, de geschiedenis van de Inca cultuur en de vriendelijke bevolking. Machu Picchu mag natuurlijk niet ontbreken, maar wat dacht je van de Amazone, zandduinen en het Titicacameer?  Van Verre stelt rondreizen door Peru samen op basis van je eigen wensen en ideeën.

bekijk alle reizen van Van Verre Reizen Best geboekte reizen

Travelnauts

Elk land ter wereld heeft iets bijzonders, maar Peru heeft zonder twijfel een bevoorrechte positie. Travelnauts laat u de sporen zien die de Inca’s hebben achtergelaten. Samen met uw kinderen bezoekt u het bekendste bouwwerk van de Inca’s; Machu Picchu. Vanwege de grote afstanden maakt u een aantal binnenlandse vluchten, maar u maakt ook een schitterende treinreis over de hooglanden van Puno naar Cusco. Travelnauts neemt u en uw gezin mee op dit avontuur.

bekijk alle reizen van Travelnauts Best geboekte reizen
Like deze pagina

Reisroutes Peru

Reviews Peru

Peru hop (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Kyra van der Leeuw op 29 december 2018

Onwijs mooi veelzijdig lsnd. Xkn zee strand, mooie steden of de natuur in voor gave hikes.
Vergeet het heeeerlijke eten niet!
Peru Hop maakt mogelijk om flexibel van highlight naar highlight te reizen als je door wilt of toch nog wat langer wilt genieten.

7,6
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
8 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat
Ultieme tip: Maak gebruik van Peru Hop!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtig land van uitersten (bezocht in februari 2018)

Review geschreven door Babken Grigoryan op 17 december 2018

Ik ging zonder al te veel verwachtingen en voorbereidingen naar Peru, maar wat werd ik daar aangenaam verrast! Van het bruisende Lima tot het culturele Cuzco, een land van extremen, waar je op het ene moment op 1000 meter hoogte bent en op het andete opeens 5000 meter. Voorts is Peru ook zeer goedkoop.

Pluspunten Peru

 • de cultuur
 • diversiteit

Minpunten Peru

 • hoogte
 • klimaat
Ultieme tip: De rainbowmountain! Zeker niet overslaan.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Machu Picchu (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Liesbeth Hermans op 10 december 2018

Inca Trail naar Machu Picchu is een onvergetelijke ervaring: 4 dagen afzien, maar dan aankomen aan de heilige berg na al die inspanning bij zonsopgang. Dat vergeet je nooit meer! Tijdens de trekking kom je ook echt prachtige natuur tegen en tegelijkertijd doe je cultuur over de Inca's op.

7,9
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
5 Veilig
9 Natuur
6 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Peru

 • Geweldige locals
 • prachtige natuur

Minpunten Peru

 • onveiligheid op sommige plaatsen
Ultieme tip: Bezoek niet alleen de wijk Miraflores in Lima, maar durf erbuiten te gaan. Machu Picchu is een must, in combinatie met een trekking en niet gewoon met het toeristentreintje.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

... Peru (bezocht in oktober 2010)

Review geschreven door Anneke Reiss-Determan op 26 november 2018

één van de mooiste bestemmingen van Zuid Amerika als je't mij vraagt... een heel bijzondere ervaring om boven de stad Machu Picchu te staan en uit te kijken over de eeuwen oude stad en je te realiseren hoe veel mensen daar hebben geleefd, maar vooral HOE de mensen daar hebben geleefd...

8,4
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
7 Locals
9 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Peru

 • prachtige natuur
 • herkenbare Spaanse architectuur
 • bijzondere sfeer
 • prachtige mensen
 • kleurrijke cultuur

Minpunten Peru

 • weinig of geen contact met locale bevolking mits je Spaans spreekt
Ultieme tip: Machu Picchu... zonder twijfel!
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Salary de Uyuni (bezocht in september 2013)

Review geschreven door Kelly Vanpraet op 15 november 2018

Zalig land met cultuur, natuur en zo puur. Backpacken en openbaar vervoer gaan zeer vlot. Ook goed bereikbaar met kinderen. Op de bonne fooi is goed te doen. Aanrader Salar de Uyuni, Cusco, Arequipa,...

Ultieme tip: Stichting Ninos Unidos Peruanos logeer, ga er iets eten, koop wat lekkers en steun dit fantastisch project.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Backpacken in 4 weken (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Lenneke Scholtes op 14 november 2018

Peru is een waanzinnig gevarieerd land. In vier weken heb ik woestijn, strand, bergen, jungle en zee gezien. Machu Picchu vond ik persoonlijk erg tegenvallen omdat het zo ontzettend toeristisch is. Wel zijn ik en mijn vriend een week lang de jungle in geweest en dit was echt geweldig. Veel wildlife gezien en amper mensen. Ook is Peru een land waar het aan te raden is om een beetje Spaans te leren. Er zijn weinig mensen die Engels spreken.

7,8
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
6 Locals
6 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Peru

 • Busvervoer is erg goed
 • lekker eten

Minpunten Peru

 • weinig Engelssprekende bevolking
 • veel toeristen
Ultieme tip: Ga een jungle tour doen van 6 of 7 dagen. Als je lang gaat kan je dieper de jungle in en zie je de meeste dieren en de minste mensen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis door Peru (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Lisette van Eijden op 12 november 2018

Peru, een land dat zo divers is qua natuur. Van veel zand en droogte naar tropische klimaten en jungles. Ik ben 4 weken naar Peru geweest en heb de standaard route gedaan (lima, cusco, lima)

Ik ben begonnen in Lima. Ik verbleef in Miraflores. Geloof me, in het oude centrum wil je niet zitten. Miraflores is een toeristische omgeving waar relatied weinig criminaliteit is. Met gratis wandeltours kun je alsnog het oude centrum bekijken van Lima.

Ik heb gekozen om met Peruhop te reizen. Een busorganisatie waarbij je één vaste prijs betaald voor de route die je gaat afleggen. Je kunt on- en off hoppen wanneer je wilt. Na Lima ben ik naar Paracas gegaan. Hier ben ik maar 1 nachtje geweest. Het is klein, rustig en een mooie plek om even te zonnen.

Na Paracas ben ik naar Huacachina gegaan. Één van de hoogtepunten van mijn reis. Huacachina is een dorpje wat om een oase heen ligt. Je hebt gigantische zandduinen waar je vanaf kunt sandboarden en buggyriden. Een must do wanneer je Peru bezoekt.

Na Huacachina zijn we met de bus vertrokken naar Arequipa. Onderweg een rustpauze in Nazca, hier zijn de nazca lijnen te bewonderen. Arequipa is een mooie en kleurrijke stad. Hier vandaan kun je het beste de Colca Canyon bezoeken. Een van de diepste en langste Canyons ter wereld.

Na Arequipa ben ik naar Cusco gegaan. Puno heb ik overgeslagen omdat ik veel negatieve berichten las. Ook onderweg in de bus hoorde ik veel mensen over dat het erg vies en oud was.

In Cusco ben ik een week gebleven. Hier heb ik de zoutterassen van Maras bezocht. Ook is Cusco vaak dé startplek om de Machu Picchu te bezoeken. Ik heb de 3 nachten, 4 dagen jungle tour gedaan. Hierbij ga je de eerste dag 3 uren van een berg af mountainbiken, super gaaf. ‘S middags ga je raften. De 2e dag bestaat uit lopen en ziplinen. De laatste dag is de klim naar de Machu Picchu.
Ik ben van Cusco naar Trujillo gevlogen. Dit dorpje vond ik niet speciaal. Wel is Huaraz een aanrader! Ligt op de weg naar Lima.

7,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
6 Veilig
9 Natuur
4 Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Peru

 • aardige locals
 • diverse natuur
 • relatief goedkoop

Minpunten Peru

 • hoogteziekte
 • tours zijn duur
 • slecht engels
Ultieme tip: -Verblijf in Miraflores wanneer je Lima bezoekt. - stop in Huacachina voor sandboarden en buggyriden. - Machu picchu jungletour
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Van de Andes naar het Amazone regenwoud (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Beppie van Gompel op 21 september 2018

Peru heeft is een rijke historie en prachtige landschappen en natuur.
Je wordt nooit teleurgesteld. Van de Amazone tot de Andes, het is allemaal even mooi.
Tip: het Amazone regenwoud in Noord-Peru is niet zo druk bezocht als in het zuiden.
Ga wel minstens 140 km van Iquitos in het primaire regenwoud in een mooie lodge zitten.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Peru

 • aardige mensen
Ultieme tip: Lodge voor bezoek aan Amazone regenwoud in Noord-Peru is AquAmazon Lodge. Kantoor in Iquitos. Mooie lodges met balkon, uitzicht op meer, 140 km van Iquitos, midden in regenwoud.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Samen sterk (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Els Jungerius op 20 december 2017

Vanaf begin tot eind was alles een mooie ervaring. Toch was het extra (optioneel maar door iedereen genomen) rondrit door de ' sloppenwijken' van Arequipa iets speciaals. Daar werd de kracht merkbaar die mensen hebben om elkaar te helpen waardoor men samen een betere samenleving kan maken. Onze groep bestond ook uit mensen die wilden samenwerken. Dat gaf vooral kracht bij de diverse trails, soms onder moeilijke omstandigheden, en schiep een enorme band. Goede conditie en goede wandelschoenen bleken onontbeerlijk. Daarnaast lieten de kleuren, het natuurschoon, flora en fauna en de vriendelijke bewoners een onuitwisbare indruk achter. Zoals de Islas Ballestas, Lama's en Alpacas en andere soorten wollige beesten onderweg naar Cabanaconde, wandelen bij de condors, slapen bij de bewoners en voetballen op het eiland Amantani, straat dansfeesten in Puno en nog zoveel meer.
De altijd bereidwillig luisterende, meedenkende en oplossingsgerichte gids Holger was een goede vertegenwoordiger van de reisorganisatie. Het was soms zuchten en steunen en niet iedereen vond vroeg opstaan leuk, maar toch was het sneller voorbij dan we dachten. Ondanks alles besefte je eigenlijk pas thuis wat je allemaal had meegemaakt. Aan de hand van foto's - eigen of die van anderen - beleefden we de reis opnieuw. Ook de volgende keren wisten we zeker dat we het niet hadden willen missen. Dus, ga het ook doen!

Pluspunten Peru

 • Aardige locals
 • betaalbaar
 • variatie cultuur en natuur

Minpunten Peru

 • Als je niet van lopen houdt moet je er niet zijn
Ultieme tip: ZIG ZAG restaurant in Arequipa. Je moet, zeker met een wat groter groepje wel reserveren. Is ook iets duurder, maar heel goed.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De schoonheid van het Andesgebergte (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Emilia Sawicki op 17 december 2017

Bij Peru denkt vrijwel iedereen meteen aan wereldwonder Machu Picchu. Peru heeft echter zoveel meer te bieden: prachtige natuur, bijzondere dieren, vriendelijke mensen, rijk aan een groot cultureel erfgoed, prachtige oude koloniale steden en behoorlijk hoge bergen. Mijn bezoek aan Peru viel tijdens Pasen en de 'Semana Santa' (de 'Goede Week'), wat in het katholieke Peru zeer uitgebreid wordt gevierd. In de Semana Santa vinden dagelijks processies plaats wat zeer bijzonder is om mee te maken. Ook de vele kerken, gebouwd tijdens de koloniale tijden, zijn indrukwekkend en zeker de moeite waard om te bezoeken.

Dan sta ik toch even stil bij de Machu Picchu, terecht een wereldwonder en begrijpelijk dat het om deze reden een zeer populaire toeristische attractie is geworden. De magie van dit majestueuze Inca citadel gaat hierdoor wel een beetje verloren. Het beste kun je gewoon maar accepteren dat het er druk is en een beetje door de drukte heen proberen voor te stellen hoe het zou zijn als jij dit als eerste zou hebben ontdekt. Aan de drukte kun je enigszins ontsnappen door een korte hike naar de Inti Punku (Sun Gate) te maken. Vanaf hier heb je adembenemend uitzicht op de Machu Picchu en net wat minder toeristische drukte.

In de Colca Vallei kun je één van de grootste roofvogels ter wereld zien (condors). Peru heeft heel veel vulkanen, waarvan ook aardig wat actief is. Ik heb een zwakte voor vulkanen: ik vind ze indrukwekkend, maar tegelijkertijd ook erg gevaarlijk.

9,0
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Peru

 • Eten
 • Cultuur
 • Natuur
 • Hiken
 • Vriendelijke mensen

Minpunten Peru

 • Toeristisch
 • Hoogteziekte
Ultieme tip: Colca Vallei Cusco Arequipa Machu Picchu Lima
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Praktische tips

Top 10 aanbiedingen
Aanbevolen door ons
ZuidAmerika.nl kenner
Reis van de maand
Rondreis Argentinië, Chili & Iguaçu - va € 3695
Rondreis Argentinië, Chili & Iguaçu

26-daagse groepsrondreis

 • Verblijf in ruig Patagonië én het Argentijnse Merengebied bij Bariloche
 • Excursie naar de machtige Iguaçu watervallen aan Argentijnse én Braziliaanse zijde
Bekijk reis
Sponsors