Tilcara
Like ons op Facebook

Tilcara

door Charlotte de Vries

Middenin de droge vallei Quebrada de Humahuaca ligt het idyllische dorpje Tilcara. Haar lage, pastelkleurige huizen liggen als schilderijtjes tegen hoekige bergen die kleuren van roomwit tot donkerrood. De kleuren, de ligging en identieke sfeer maken Tilcara een toevluchtsoord voor kunstenaars, en tegenwoordig ook voor toeristen.

Al meer dan 10.000 jaar wordt Tilcara bewoond. Jagers en verzamelaars, indianenstammen, Inca's en Spaanse kolonialisten hebben hun stempel op het dorp gedrukt. Vandaag de dag wonen ongeveer 6.000 mensen in Tilcara, waaronder traditionele boeren en kunstenaars uit Buenos Aires.

ZELF NAAR Tilcara?

Bekijk alle 7 reizen naar Tilcara

Plaza Prado

Boeren, kunstenaars en toeristen komen samen in het centrum van Tilcara, op het knusse dorpsplein Plaza Prado. Rond het plein staan het gemeentehuis, de kerk en kleurig laagbouw. Je snuffelt er rond in ateliers en op een marktje waar handgeweven doeken en keramiek uit de streek verkocht worden.

In de buurt van Plaza Prado vind je een aantal leuke musea. Zoals het Museo Arqueológico, waar je de regionale geschiedenis achterhaalt van de precolumbiaanse tijd tot heden. In dezelfde straat bezoek je de kunstmusea Museo Soto Avendaño en Museo José A. Terry.

De beste deals en reistips in je mailbox?

Meld je aan voor de ZuidAmerika.nl nieuwsbrief!

Pucará

Vanaf Tilcara maak je een aantal spectaculaire hiktetochten door de schilderachtige vallei. Beklim de roodoranje bergen naar verborgen watervallen en grotten. Het uitzicht die de bergen op de Quebrada de Humahuaca en op Tilcara bieden zal je overrompelen.

Een andere bijzondere wandeling maak je naar de gereconstrueerde ruïnes van het indianenfort Pucará. Pucará stamt uit de elfde eeuw en geeft een duidelijk beeld van de leefomstandigheden van een indianenstam.

Carnaval in Tilcara

Als je in februari op vakantie naar Argentinië gaat, reis dan naar Tilcara om carnaval te vieren. Het zogeheten Quebradeño Carnaval is een mengeling van Indiaanse en Spaanse tradities. Bewoners gaan met maskers en jokerpakken de straat op en maken tot diep in de nacht muziek. Dit uitbundige feest wil je niet missen tijdens je rondreis door Argentinië.

Tilcara zelf zien? Vraag onafhankelijk advies over je reis

De reisspecialisten van de Zuid-Amerika Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Argentinië. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Zuid-Amerika Desk!

Like deze pagina

Reizen Tilcara

Specialisten Argentinië

Reizen Tilcara

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Brazilië kenner
Sponsors