Beaglekanaal

Beaglekanaal

door Charlotte de Vries

Een rondreis door zuidelijk Argentinië komt tijdens een boottocht over het Beaglekanaal pas echt tot zijn recht. Vanaf 's werelds zuidelijkste stadje Ushuaia, in Tierra del Fuego, vaar je samen met orka's langs eilandjes bevolkt door pinguïns en zeeleeuwen. Witte, majestueuze bergpieken waken over je vanaf de kant. Beleef deze schimmen van de Zuidpool tijdens een tocht over het Beaglekanaal.

Het Beaglekanaal snijdt met een lengte van 250 kilometer het uiterste staartje van Zuid-Amerika af. In Chili ligt de westelijke helft van de zeestraat, uitgehouwen door ijsblauwe gletsjers. De oostelijke helft dient als een natuurlijke grens tussen Argentinië en Chili, en is omzoomd door de trotse sneeuwtoppen van de Andes.

ZELF NAAR Beaglekanaal?

Bekijk alle 8 reizen naar Beaglekanaal

Varen vanaf Ushuaia

De meeste boottochten over het Argentijnse deel van het Beaglekanaal vertrekken in Ushuaia. Vanaf het water heb je het mooiste uitzicht op de gekleurde, houten huisjes en 1500 meter hoge bergen van deze stad. Je vaart vervolgens langs ruige eilandjes zoals Isla de los Pájaros en Isla de Los Lobos. Als laatste maak je een rondje om Faro Les Eclaireurs, waar de Vuurtoren van het Einde van de Wereld ver bovenuit steekt.

Wildlife rond het Beaglekanaal

Houd tijdens je boottocht over het Beaglekanaal je verrekijker of fotocamera gereed. Langs, boven en in het grijsblauwe water bewonder je namelijk de meest bijzondere diersoorten. Een pinguïnkolonie en groepjes zeeleeuwen bezetten Isla de Los Lobos. Wenkbrauwalbatrossen, reuzenstormvogels en visdieven gieren boven je hoofd. En met een beetje geluk reizen dolfijnen van Peale en dwergvinvissen met je mee.

Tierra del Fuego National Park

Een aantal van deze en andere dieren kom je tegen bij het Beaglekanaal in het Tierra del Fuego National Park. De zeestraat graveert het ruige natuurpark met gletsjers, piramidevormige bergen en eilandjes, die je tijdens een zeiltocht het beste bewondert. Varen over het Beaglekanaal in het Tierra del Fuego National Park maakt je vakantie naar Argentinië pas echt af.

Reizen Beaglekanaal

Specialisten Argentinië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

ZuidAmerika.nl kenner
Sponsors