Klimaat Argentinië

Klimaat Argentinië

Wat voor klimaat kun je verwachten in Argentinië?

Argentinië heeft door zijn grootte en vele hoogtes, verschillende klimaten. Het weer in Argentinië verschilt sterk per regio. Als je naar het zuiden gaat moet je hele andere kleding meenemen dan wanneer je naar het noorden afreist. In heel Argentinië kan het flink waaien. Er zijn twee bekende windstromen die het klimaat aanzienlijk veranderen. De Zonda uit het noorden draagt warme, vochtige lucht aan. De koude Pampero uit het zuiden brengt krachtige rukwinden met zich mee.

Wat voor klimaat kun je verwachten in het noorden van Argentinië?

In het noorden heerst een subtropisch klimaat. Dit is het warmere gebied van Argentinië met in de zomer temperaturen die kunnen oplopen tot 40 graden. In de winter dalen die temperaturen tot rond de 12 graden. Het wordt dus nooit echt koud. Wel regent het veel, vooral in de regenwouden in het noorden van Argentinië.

ZELF NAAR Argentinië?

Bekijk alle 65 reizen naar Argentinië

De droge pampa in het noordwesten van Argentinië heeft ook warme zomers. Het regent hier veel minder dan in het tropische noordoosten.

Wat voor klimaat kun je verwachten in het midden van Argentinië?

Het midden van Argentinië kent een mediterraan klimaat. Door dit zachte klimaat groeien de druiven goed en daarom vind je hier veel wijngaarden. De temperaturen liggen het hele jaar rond de 20 graden.

De pampa's van Argentinië hebben warme zomers. Ook heeft dit gebied het meeste zonne-uren van het land. Het regent hier weinig.

Wat voor klimaat kun je verwachten in het zuiden van Argentinië?

Het zuiden van Argentinië heeft te maken met een zeeklimaat. Vuurland is het koudste plekje van heel Argentinië met in de winter gemiddeld 5 graden en in de zomer 22 graden. Hoe zuidelijker je gaat hoe meer regen (en sneeuw) er valt.

Reizen Argentinië

Specialisten Argentinië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

ZuidAmerika.nl kenner
Sponsors