Eten: sappige steak

Eten: sappige steak

door Veerle Witte

Trek in sappig stuk steak? In Argentinië zijn ze niet vies van een stukje vlees en weten ze als de beste hoe ze dat voor je moeten bereiden. Enorme porties vlees met liters wijn, dan is de Argentijn weer blij.

Beter vlees

Als vegetariër zal je het niet makkelijk krijgen in Argentinië, want ze eten hier iedere dag wel een stuk vlees. Steak is het favoriete gerecht op de Argentijnse menukaart en komt in vele variaties. Vaak goed doorbakken en sterk van smaak, gecombineerd met een stevige rode wijn van Malbec of Cabernet Sauvignon.

ZELF NAAR Argentinië?

Bekijk alle 61 reizen naar Argentinië

Het vee van de gaúchos in Argentinië geniet van wel honderd verschillende soorten vers gras op de uitgestrekte vlaktes van de pampa's. Hierdoor krijgt het vlees niet alleen een betere smaak maar bevat het ook 10 procent minder cholesterol en 25 procent minder vet. Met vijftig miljoen dieren beschikt Argentinië over de op één na grootste kudde ter wereld.

Asado

Vlees is een essentieel onderdeel van de Argentijnse keuken en cultuur. Ieder weekend staan de mannen weer te trappelen om hun grillgereedschap uit te kast te halen om een zogenaamde asado te bereiden: een traditionele Argentijnse barbecue. De asado is een traditionele Zuid-Amerikaanse techniek voor het bereiden van vlees uit Argentinië, Brazilië, Chili en Uruguay.

Het vlees wordt bereid op de grill of op een openvuur. De Asador bereidt chorizos, bloedworst, verschillende organen, ribben, steak, kip en meer, vaak geserveerd met een gegrilde kaasschotel en salade. Reken erop dat de stukken steak die ze je voorschotelen een stuk groter zijn dan wat we in Nederland gewend zijn.

Reizen Argentinië

Specialisten Argentinië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Argentinië kenner
Sponsors