Bonito Bonito

Bonito

door Charlotte de Vries

Bonito is het Braziliaanse toonbeeld van ecotourisme. Het stadje ligt in het compacte woud Cerrado, te midden van kristalheldere rivieren, watervallen en grotten met meren. In dit schitterende gebied rijd je paard en snorkel je met honderden visjes.

Bonito is precies één straat groot. Aan deze straat, Coronel Pilad Rebuá, vind je knusse hotels en winkeltjes waar je tours door de omgeving boekt. Verken je het woud liever alleen? Trek dan je wandelschoenen aan en zoek via de vele wandelpaden naar de schatten rondom Bonito. Ze zijn een paar van de mooiste die je tijdens je vakantie naar Brazilië tegenkomt.

ZELF NAAR Bonito?

Bekijk alle 9 reizen naar Bonito

Rio da Prata

Een van de sprankelende rivieren bij Bonito is de Rio da Prata. Door de kalkstenen, filterende wanden van de rivier is het water zo helder is als glas. Zet je snorkel op en kom oog in oog te staan met de honderden vissen die in het warme water rondzwemmen. Het is alsof je zwemt in een aquarium.

Gruta do Lago Azul

Even schoon als de Rio da Prata is het water van het meertje in de halfopen grot Gruta do Lago Azul. Maar dit meertje is niet alleen glashelder, het is ook nog eens felblauw. Alsof iemand het heeft gephotoshopt. Boven het water hangen stalactieten in slingers van het grotplafond.

Watervallen bij Bonito

De Gruta do Lago Azul kan je alleen bezichtigen met een gids. Een andere mooie tour maak je naar de Cahoeira Boca da Onça. Een halve dag hike je met een groepje door de jungle naar zeven verschillende watervallen rondom Bonito. In de stroming plons je tussen de vissen en zwem je naar een onderwatergrot. Deze tour wil je tijdens je rondreis door Brazilië niet missen.

Reizen Bonito

Meer Bonito

Specialisten Brazilië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Colombia kenner
Sponsors