Reisverzekering in Rio

Reisverzekering in Rio

Er zijn veel goede redenen om Rio de Janeiro te bezoeken. Denk aan de carnaval, het Christus-beeld, de stranden, de Botanische Tuin, Tijuco Forest… En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Je gaat niet naar Rio de Janeiro om de dokter of het ziekenhuis te bezoeken. Maar ja, een ongeluk zit in een klein hoekje. En als je naar de dokter moet, wie betaalt dan de rekening? Je zorgverzekeraar? Niet helemaal… Lees hier hoe je een financieel debacle kunt vermijden met een reisverzekering.

Elke maand betaal je een flinke premie voor je zorgverzekering. Dan verwacht je dat je op vakantie ook goed verzekerd bent voor geneeskundige kosten. Maar helaas is dat niet altijd het geval. Een hardnekkige misvatting met mogelijk dure gevolgen. Zeker in Brazilië, waar de doktersrekening vaak erg hoog is.

ZELF NAAR Brazilië?

Bekijk alle 56 reizen naar Brazilië

Je zorgverzekeraar vergoedt medische kosten die je maakt in het buitenland. Maar wel tot maximaal de prijs die dezelfde behandeling in Nederland kost.

Voorbeeld: stel dat jij je een auto ongeluk krijgt in het verkeer. Je raakt gewond en moet een behandeling ondergaan in het ziekenhuis. Je krijgt dan van de zorgverzekeraar de kosten vergoedt tot maximaal de kosten van dezelfde behandeling in Nederland. Maar de behandeling in Brazilië is veel duurder… De extra kosten zijn voor jou.

Reisverzekering met dekking geneeskundige kosten

Sluit je een reisverzekering af met de dekking geneeskundige kosten? Dan loop je geen risico op hoge ziektekosten op vakantie. Het bedrag dat de behandeling méér kost wordt vergoed door je reisverzekering. Fijn! Zeker omdat de kosten in Brazilië écht de pan uit kunnen rijzen.

Voor de duidelijkheid: de dekking geneeskundige kosten van de reisverzekering biedt een aanvulling op je zorgverzekering. Dat betekent dat deze dekking alleen aanvullend vergoedt wat je zorgverzekering niet of onvoldoende vergoedt. Maar zoals gezegd, in Brazilië gebeurt dit nogal snel omdat de kosten daar hoger zijn dan dat wij gewend zijn.

Met minder risico’s genieten in Brazilië

Neem geen onnodig risico en sluit de dekking Geneeskundige Kosten af bij je reisverzekering.

  • Alle noodzakelijke medische kosten altijd tegen kostprijs gedekt
  • Nog een voordeel: ook het verplichte eigen risico van de zorgverzekeraar voor in het buitenland gemaakte medische kosten wordt vergoed
  • Vergoeding van extra reiskosten van en naar de arts of ziekenhuis/kliniek
  • Repatriëring indien medisch gewenst en verantwoord (op de zorgverzekering alleen repatriëring medisch noodzakelijk is). Repatriëring betekent dat je terug naar Nederland wordt gebracht.

Meer weten?

Bekijk voor meer informatie over Reisverzekeringen en de dekking Geneeskundige Kosten deze pagina over de Reisverzekering

Reizen Brazilië

Specialisten Brazilië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

ZuidAmerika.nl kenner
Sponsors