Belo Horizonte Belo Horizonte

Belo Horizonte

door Charlotte de Vries

Belo Horizonte betekent 'mooie horizon'. Deze naam heeft de op twee na grootste stad van Brazilië te danken aan de waanzinnige bergen die Belo Horizonte insluiten. Door de urbanisering van de letterlijk uitgetekende stad schoten wolkenkrabbers echter zo hoog de lucht in, dat de omliggende bergen nauwelijks meer te zien zijn. Gelukkig heeft de binnenstad nog genoeg te bieden.

In de verschillende wijken van Belo Horizonte vind je alles van moderne tot koloniale architectuur en van sterrenrestaurants tot kunstmusea. Trek een paar dagen tijdens je vakantie naar Brazilië uit om door de brede straten te wandelen en te genieten van deze levendige stad.

ZELF NAAR Belo Horizonte?

Bekijk alle 1 reizen naar Belo Horizonte

Praça da Liberdade

Het hart van Belo Horizonte ligt bij het stadsplein Praça da Liberdade. Dit iconische plein is gevormd door gezond gras, bloemen in allerlei kleuren en hoge bomen. Imposante gebouwen zoals het gouverneurspaleis en musea staan aan de verschillende einden.

Dompel je onder in de Braziliaanse cultuur en bezoek het hypermoderne kunstmuseum Memorial Minas Gerais-Vale of het paleis Centro Cultural Banco. Na een dagje cultuur put je uit met een picknickmandje op het koele gras.

Wijken

Rondom Praça da Liberdade liggen een aantal interessante wijken op je te wachten. Wandel eens door de drukke straten van hip Savassi en leef je uit in de talloze moderne clubs en cafés. Of geniet van het lekkerste eten in de trendy restaurants van Lourdes. Zo maakt je stop in Belo Horizonte voor een blits uitje tijdens je rondreis door Brazilië.

Uitzicht op Belo Horizonte

Als je toch benieuwd bent naar de 'mooie horizon' van de Braziliaanse stad, baan je dan een weg naar boven, naar het Parque das Mangabeiras. Families zitten gezellig om je heen te picknicken terwijl je vanaf de uitkijkpost Mirante Mangabeiras geniet van een waanzinnig uitzicht op de wolkenkrabbers en omringende bergen van Belo Horizonte.

Reizen Belo Horizonte

Specialisten Brazilië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

ZuidAmerika.nl kenner
Sponsors