Vervoer Brazilië

Vervoer Brazilië

Wat zijn de vervoersmiddelen in Brazilië?

Vliegtuig

Binnenlandse vluchten zijn de beste manier om Brazilië snel te doorkruisen. Alle grote en middelgrote steden hebben een luchthaven. De belangrijkste maatschappijen zijn TAM en Gol. Verder zijn er nog kleinere maatschappijen. Er is nauwelijks prijsverschil tussen de verschillende operators.

De verbindingen tussen de grote steden zijn goed: iedere dag vertrekken meerdere vliegtuigen naar elke bestemming. Houdt er wel rekening mee dat de vlucht regelmatig tussenstops maakt in steden onderweg. Daardoor kan een vlucht soms langer duren dan je vooraf denkt.

ZELF NAAR Brazilië?

Bekijk alle 58 reizen naar Brazilië

Bij TAM en Gol kun je een Airpass kopen, waarmee je goedkoop meerdere vluchten door Brazilië maakt.

Trein

Er zijn vrijwel geen noemenswaardige treinverbindingen in Brazilië. Eentje is beroemd: de trein van Santa Cruz in Bolivia naar Corumbá, een grensplaats in Brazilië. Vroeger werd de trein vaak overvallen. Tegenwoordig is deze Trem da Morte, oftewel de trein des doods, redelijk veilig.

Bus

Tussen de grote steden in Brazilië rijden regelmatig bussen. Deze touringcars zijn een comfortabele manier om de grote afstanden af te leggen. Sommige busreizen duren lang, soms meer dan drie dagen. Op de plek van je bestemming neem je kleinere bussen die de omliggende gebieden verbinden. Vrijwel elk middelgroot dorp wordt op gezette tijden aangedaan door een bus. De bushaltes liggen vaak wel buiten het centrum van de stad.

Boot

In het Amazonegebied is de boot het belangrijkste vervoermiddel. Op de Amazonerivier variëren de boten van piepklein tot enorm. De meeste bootjes zijn kleine sloepen met buitenboordmotoren. Het is vaak de enige manier om dieper de jungle in te trekken vanuit grote Braziliaanse steden als Manaus en Belem.

Taxi's

Taxi's zijn een makkelijke manier om in de chaotische grote steden van Brazilië te reizen. Ze zijn niet al te duur, mits de chauffeur zijn meter aanzet. Spreek anders vooraf een vaste prijs met hem af. Let erop dat je een officiële taxi neemt: sommige toeristen werden in Rio de Janeiro beroofd nadat ze een nep-taxi namen.

Huurauto

Je kunt in Brazilië een auto huren. Veel van de internationale verhuurbedrijven hebben vestigingen in de grote steden. Hou wel rekening met de verkeerschaos. Brazilianen rijden 'gepassioneerd,' zonder daarbij op de regels te letten.

Buiten de steden zijn de wegen soms in slechte staat, 's nachts rijden wordt dan ook afgeraden. Pas op voor voetgangers, die vaak op het laatste moment nog oversteken.

Zorg bovendien voor een goede kaart: wegbewijzering ontbreekt soms of is onjuist. Zeker in de grote steden kun je hopeloos verdwalen.

Reizen Brazilië

Specialisten Brazilië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Suriname kenner
Sponsors