Beste reistijd Brazilië

Beste reistijd Brazilië

Wat is de beste reistijd in het algemeen?

Brazilië is erg groot. Het land ligt rond de evenaar. In de meeste gebieden blijft de temperatuur het hele jaar aangenaam. Tussen december en maart is het zomer in het grootste deel van het land. De temperatuur ligt dan meestal boven de dertig graden. In deze maanden is het echter ook druk: veel Brazilianen vieren dan zelf vakantie.

Tussen juni en september kan het in het zuiden redelijk fris zijn: temperaturen schommelen rond de 15 graden. Er zijn dan een stuk minder toeristen. Reizen door Brazilië is dan ook een stuk goedkoper.

ZELF NAAR Brazilië?

Bekijk alle 58 reizen naar Brazilië

In het Amazonegebied ligt de temperatuur altijd rond de 27 graden, maar het is er erg vochtig. In de zomer en tijdens de herfst valt er veel neerslag in het Amazonegebied.

Wat is de beste reistijd voor de Braziliaanse kust?

De Braziliaanse kust komt tot leven tijdens de lange zomer. Dan trekken de Brazilianen naar het strand om vakantie te vieren. De temperatuur komt dan regelmatig boven de 35 graden uit. De nachten zijn zwoel en de dagen heet. Dit is de beste tijd om van de Braziliaanse strandcultuur te genieten. Voor wie de zomer te heet is: in de lente en de herfst zijn de temperaturen gematigder.

Wat is de beste reistijd voor het Amazonegebied?

De jungle van het Amazonegebied is altijd vochtig en regenachtig. De temperatuur verschilt gedurende het jaar niet veel. Tijdens de regentijd tussen december en maart valt er veel neerslag. Vlak na het regenseizoen bloeit de jungle in al haar glorie. De rivier staat op haar hoogst en via kleine zijstroompjes kun je ver het oerwoud in trekken. In december en januari kan het druk zijn, tussen juni en september ook.

Reizen Brazilië

Specialisten Brazilië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Brazilië kenner
Sponsors