Fortaleza, Natal, Recife & Maceio

Fortaleza, Natal, Recife & Maceio

door Veerle Witte

Het hele jaar door warm weer, mooie mensen en een sensuele cultuur maken Nordeste, de noordoostkust van Brazilië, tot een tropisch paradijs en een populaire vakantiebestemming. Bezoek levendige festivals, geniet van talloze muziek- en dansstijlen en eet exotische gerechten van schelp- en schaaldieren.

Meer dan tweeduizend kilometer van deze Braziliaanse kustlijn is bezaaid met idyllische witte zandstranden, duinen, koraalriffen en regenwoud. Ontdek alles wat het bruisende Nordeste je te bieden heeft vanuit de kuststeden Fortaleza, Natal, Recife en Maceio.

ZELF NAAR Fortaleza, Natal, Recife & Maceio?

Bekijk alle 9 reizen naar Fortaleza, Natal, Recife & Maceio

Fortaleza

In Fortaleza struin je over de avondmarkt van boulevard Beira Mar, ga je stappen in uitgaansgebied Praia Iracema vol leuke cafés en restaurants en maak je een romantische wandeling over de pier Ponte Metellica.

Gezien haar geïsoleerde ligging op de kaart, is Fortaleza een verrassend grote en uitgestrekte stad. Met 2,4 miljoen inwoners is het één van de grootste steden van Brazilië. De mooie stadsstranden, het fantastische nachtleven en de eeuwige zon maken de tropische stad tot een magneet voor toeristen.

Fortaleza dient voor veel mensen als startpunt voor het bezoeken van spectaculaire omliggende stranden, zoals het idyllische vissersdorpje Jericoacoara met haar glooiende duinen. Dit dorpje bezit één van de tien mooiste stranden ter wereld!

Natal

Twee uur met het vliegtuig of acht uur met de bus naar het zuiden ligt Natal, omgeven door indrukwekkend grote zandduinen. Natal ligt in het uiterste noordoosten van Zuid-Amerika en is kleiner en schoner dan Fortaleza.

Toeristen komen hier voor de waanzinnige stranden, om te sandboarden en voor het nachtleven. Met waanzinnige snelheid glijd je van de zandduinen terwijl je uitkijkt over de zee. Verblijf in de strandwijk Ponta Negra, twaalf kilometer uit het centrum. Verstopt achter de duinen ligt een parelwit strand met een turquoise groene zee.

In december viert het stadje Carnatal. Dit vervroegde eigen carnavalsfeest wordt hier groter gevierd dan carnaval zelf en trekt massa's Brazilianen aan, dus trek je party outfit aan en dans mee in de parade van Carnatal!

Recife

Iets verderop ligt het Venetië van Brazilië. Zo wordt Recife genoemd. De stad is gebouwd op eilanden, gescheiden door de twee rivieren die in de Atlantische Oceaan monden: Beberibe en Capibaribe. Talloze bruggen verbinden de vier historische stadsdelen met elkaar. Uit de kust van de stad ligt een langgerekt zwart rif (recife in het Portugees), waar de stad haar naam aan te danken heeft.

Van 1630 tot 1654 was Recife de hoofdstad van de Nederlandse kolonie Nieuw Holland, die zich uitstrekte van São Luis tot Salvador. Van deze aanwezigheid is niet zoveel meer te zien, behalve één van de vier klokkentorens van het paleis van Maurits van Nassau en knappe Brazilianen met blauwe ogen.

Als je in Recife bent, mag een bezoek aan het oh-zo-mooie Olinda niet ontbreken. Wanneer de eerste Portugese gouverneur, Duarte Coelho het kleurige stadje voor het eerst bezoekt, roept hij "Oh, Linda!", ofwel 'Oh, wat mooi!'. Daar heeft Olinda haar naam aan te danken

Maceio

Aan de noordoostkust ligt nog een pareltje verstopt. Het moderne Maceio wordt omringd door onwaarschijnlijk mooie stranden. Eet voortreffelijk visgerechten en drink cocktails, terwijl je uitkijkt over het smaragdgroene golven die aanspoelen op de witte palmboomstranden.

Zeilboten nemen je vanaf Maceio mee naar allerlei paradijselijk schoon. Vaar naar palmplantages en parelwitte stranden, zoals Praia do Gunga en Praia do Francês.

Als het tij laag staat, ontstaat er twee kilometer uit de kust een scala aan natuurlijke zwembaden. Obers serveren drankjes vanuit drijvende barretjes, terwijl jij baddert in de zee.

Wat is er te doen in Fortaleza, Natal, Recife & Maceio?

  • Ga zonnebaden op Praia do Futuro, het beste strand van Fortaleza. Bij de kioskjes haal je verse krab en bier.
  • Race met enorme snelheid van de heuvels van Natal, als je gaat zandboarden.
  • Neem een bootje naar de 'natural pools' van Maceio. Terwijl je baddert in de natuurlijke zwembaden van de zee, word je bediend vanuit een drijvende bar.
  • Bezoek de kleurrijke markt van Recife: mercado do Sao Jose.
  • Dans mee in de parada tijdens Carnatal: het carnaval van Natal!

Reizen Fortaleza, Natal, Recife & Maceio

Foto's & video's Fortaleza, Natal, Recife & Maceio

Meer Fortaleza, Natal, Recife & Maceio

Specialisten Brazilië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

ZuidAmerika.nl kenner
Sponsors