Rondreis Brazilië en Argentinië
8,2
8,5 Algemene ervaring
8,5 Natuur
8,5 Plaatsen
8,0 Wandelingen
7,5 Bereisbaar

Rondreis Brazilië en Argentinië

door Charlotte de Vries

Een rondreis door Brazilië en Argentinië is een heerlijke, exotische cocktail van samba en tango, regenwoud en bergen, capybara’s en gaucho’s, moderne metropolen en knusse koloniale stadjes. Ontdek het beste van beide landen met de reisroute die we voor je hebben uitgestippeld.

Zo’n 3.000 kilometer reis je van Rio de Janeiro naar Buenos Aires. De bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt variëren van natuurwonderen als Pantanal en de Iguaçu Falls tot knusse stadjes als Paraty. Koffers ingepakt? Deze rondreis door Brazilië en Argentinië is er één om nooit te vergeten!

ZELF NAAR Brazilië?

Bekijk alle 58 reizen naar Brazilië

Bezienswaardigheden rondreis  Brazilië en Argentinië

Een kleurige mantel van wolkenkrabbers, kerken en koloniale huizen ligt over ronde bergen gedrapeerd, tussen de zee en de jungle in. Nergens komen stad en natuur zo nauw samen als in Rio de Janeiro, het startpunt van je reis. Waarschijnlijk wil je er nooit meer weg, totdat je de foto’s ziet van je volgende twee bestemmingen: het met oerwoud bekladde eiland Ilha Grande en het koloniale plaatsje Paraty.

Dan wordt het tijd om écht de natuur in te trekken. Vanuit de gezellige universiteitsstad Campo Grande verken je Pantanal, een beschermd draslandschap dat zo groot is als Duitsland! Je spot er gemakkelijk allerlei wilde dieren: jaguars, capybara’s en veel verschillende vogelsoorten.

Het ecotoeristische plaatsje Bonito mag ook niet ontbreken op je bucketlist. Dit plaatsje is omringd door bossen, grotten, watervallen en ongelofelijk heldere rivieren en meren. Zet je duikbril op en plons het water in: je staat direct oog in oog met honderden vissen.

Je volgende bestemming is het meest overdonderend van alles. Letterlijk. Op de grens van Brazilië en Argentinië  liggen de Iguaçu Falls die met bijna driehonderd watervallen een gordijn vormen van maar liefst 2,7 kilometer. Op een hoogte van tachtig meter stort het water naar beneden. Het leuke aan een rondreis door Brazilië én Argentinië: je bezichtigt dit natuurwonder van zowel de Braziliaanse als de Argentijnse kant!

Dan reis je verder naar de stad Córdoba, die een buitengewone samensmelting van oud en nieuw etaleert. Het ene moment bezoek je er de eeuwenoude ruïnes van de Jezuïeten en het volgende moment sta je in een studentenbar te dansen op electro-tango.

Tenslotte kom je aan bij de eindbestemming van je reis. Buenos Aires. De stad waar de meest sensuele dans ooit is ontstaan. Ga naar een tangoshow of perfectioneer je eigen moves in een dansschool. Niet zo’n danser? Leef je dan uit in een van de vele fantastische restaurants, bezoek een kunstmuseum of geniet gewoon van een wandeling langs de chique Europese gebouwen.

Beste reistijd Brazilië en Argentinië

De beste reistijd voor de gehele reisroute is in de Braziliaanse lente, tussen september en december. In deze periode is het lekker warm in Rio en Buenos Aires en vermijd je het ongelukkige regenseizoen in Pantanal. Trek voor de route tenminste drie weken uit, zodat je niet door de bezienswaardigheden hoeft te haasten.

Routebeschrijving

Tenzij je meer dan een maand de tijd hebt voor je rondreis door Brazilië en Argentinië, raden we het je af om met een huurauto op pad te gaan. Je moet grote afstanden afleggen, dus het is handig om een aantal binnenlandse vluchten te nemen: bijvoorbeeld tussen São Paulo en Campo Grande, en Iguaçu Falls en Córdoba. De overige delen van de reis kan je per bus afleggen. Grote steden in zowel Brazilië als Argentinië zijn uitstekend bereikbaar met (nacht)bussen.

Maak je deze rondreis door Brazilië en Argentinië liever met een reisorganisatie? Bekijk dan hier het aanbod!

Fotocredits: Tambako | Rodrigo Accurcio

Reizen Brazilië

Reviews Rondreis Brazilië en Argentinië

Geweldig (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door Alexandra Pietrosanti op 24 november 2019

Brazilië en Argentinië een rondreis die bruist. Het was afwisselend om te backpacken in Natuur, Rio, Stranden, De watervallen, Patagonie , Bueones Aires. Een mooie reis waarbij je van het ene hoogtepunt in de andere valt.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Natuur
9 Plaatsen
8 Wandelingen
8 Bereisbaar

Pluspunten Rondreis Brazilië en Argentinië

  • afwisselend (natuur en stad)
  • Patagonie
  • rio
  • pantanal
  • locals
  • lekker eten
Ultieme tip: Uber is je grootste vriend
Aangeraden voor: Backpackers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Strand Mui Ne (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Ria Prij op 23 december 2018

We gingen op de fiets naar het strand. Dit was nog een beste trip. Het was zeker de moeite waard. Het strand was zeer kleurrijk en barstte van de activiteiten. Op zee veel vissersboten en op het strand werd vis schoongemaakt en netten gemaakt

Specialisten Brazilië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Suriname kenner
Sponsors