Drinken: oppeppend Guaraná

Drinken: oppeppend Guaraná

door Veerle Witte

Guaraná is een plant uit het Amazonegebied van Brazilië. De bessen van deze plant worden gebruikt als hoofdingrediënt voor de gelijknamige, populaire Braziliaanse frisdrank. Guaraná is de Coca-Cola van Brazilië!

Guaraná heeft niet alleen een zeer zoete, exclusieve smaak, je krijgt er ook nog eens veel energie van. De guaranaplant bevat een hoog gehalte aan Guaranine: een stof met dezelfde chemische samenstelling en werking als cafeïne. Het wordt al eeuwen gebruikt als natuurlijk energiesupplement door de inheemse Braziliaanse bevolking.

ZELF NAAR Brazilië?

Bekijk alle 56 reizen naar Brazilië

Wondermedicijn?

Er wordt wel eens beweerd dat Guaraná een wondermedicijn of een gevaarlijke drug uit de Amazone is. Dit zijn echter fabeltjes. Guaraná is net als Coca-Cola een oppeppend drankje, dat de reactiesnelheid verhoogt en een energiekick geeft. Er zijn meerdere merken te verkrijgen, maar het populairste merk is Guaraná Antárctica.

Tot voor kort was de frisdrank bijna exclusief in Brazilië te verkrijgen en werd het enkel geïmporteerd door kleine winkeltjes. Sinds kort wordt Guaraná echter in iedere Portugese supermarkt verkocht, dus wie weet hebben we binnenkort ook Guaraná in de Nederlandse schappen.

Reizen Brazilië

Specialisten Brazilië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

ZuidAmerika.nl kenner
Sponsors