Corcovado Corcovado

Corcovado

door Charlotte de Vries

Alsof hij je overal welkom wil heten in Rio de Janeiro staat de iconische Christus de Verlosser met zijn armen open bovenop de Corcovadoberg. Waar je ook bent in de stad aanschouwt het beeld je met zijn vredige gezicht.

Het Christusbeeld is maar liefst 38 meter groot en staat ook nog eens op de top van de 710 meter hoge Corcovado. Uiteraard is het beeld een enorme trekpleister en gaat je belevenis gepaard met een koor van klikkende camera's en kletsende toeristen. Maar het jaloersmakende uitzicht waar deze Christus elke dag van geniet, wil je niet missen tijdens je vakantie naar Brazilië.

ZELF NAAR Corcovado?

Bekijk alle 21 reizen naar Corcovado

Met de trein naar de top

De Corcovado bevindt zich in het natuurpark Floresta da Tijuca dat 32 kilometer aan bos beschermt. Dwars door dit weelderige bos klim je naar de top, in een rode smalspoortrein.

Het treintje vertrekt een keer in het halfuur en brengt je binnen twintig minuten naar de Christus de Verlosser. Daar staat je een panorama te wachten van Rio de Janeiro dat zich uitstrekt van de wolkenkrabbers tot aan de eindeloze horizon van de zee.

Check het weer

Als je van dit adembenemende uitzicht wil genieten, is het aan te raden om de weersomstandigheden te checken voor je vertrek. Het kan nog wel eens mistig worden in Rio de Janeiro, en dat heeft veel toeristen de complete ervaring van Corcovado ontnomen.

Geschiedenis van de Corcovado

Hoewel Christus de Verlosser een icoon is van Brazilië, komt het beeld oorspronkelijk niet uit Brazilië. De Braziliaanse ingenieur Heitor da Silva Costa maakte wellicht het plan ervoor, maar beeldhouwer Paul Landowski uit Frankrijk voerde het plan uit, in Frankrijk. Daarna is het in blokken van 16 ton verscheept naar de Corcovado, waar het op 12 oktober 1931 werd ingewijd.

Reizen Corcovado

Specialisten Brazilië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

ZuidAmerika.nl kenner
Sponsors