Klimaat Brazilië

Klimaat Brazilië

Wat voor klimaat kun je verwachten?

Brazilië is enorm en het klimaatverschil tussen de verschillende regio's kan dat ook zijn. De kustgebieden hebben een gematigd klimaat. Het weer in Brazilië is op de meeste plaatsen erg aangenaam, de gemiddelde temperatuur ligt rond de 25°C. De winters zijn nooit erg koud. Zelden daalt de temperatuur tot onder 10°C. Er valt gedurende het hele jaar neerslag, maar nooit in grote hoeveelheden.

Klimaat in Amazonegebied

Het Amazonegebied kent een tropisch klimaat. De temperatuur schommelt tijdens het hele jaar rond de 27°C. Het jaar is niet verdeeld in zomer en winter, maar in het droge seizoen en het regenseizoen. Het regenseizoen is van december tot maart. Tussen juni en september valt de minste neerslag.

ZELF NAAR Brazilië?

Bekijk alle 58 reizen naar Brazilië

In het droge midden van Brazilië regent het weinig. Gedurende drie maanden valt er wat neerslag, tussen december en februari. Over het algemeen is het droog en warm in de zomer. 's Winters daalt de temperatuur tot rond de 15°C.

Klimaat in noordoosten

Het noordoosten van Brazilië wordt minder gekenmerkt door de seizoenen. Het ligt immers bijna op de evenaar. De temperatuur blijft het hele jaar ongeveer hetzelfde. Vanaf april begint het regenseizoen, maar de buien duren nooit lang . Wel kan de temperatuur 's nachts plotseling flink dalen.

Met welke natuurkrachten moet je rekening houden?

De warmte in Brazilië kan erg vochtig en beklemmend zijn. Als je niet gewend bent aan een tropisch klimaat kan het een paar dagen duren voordat je bent geacclimatiseerd.

Reizen Brazilië

Specialisten Brazilië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Suriname kenner
Sponsors