Curitiba Curitiba

Curitiba

door Charlotte de Vries

Curitiba is zo ongeveer de enige miljoenenstad in Brazilië die functioneert. Door de slimme stadsplanning en bloeiende economie is de modernisering van Curitiba succesvol geweest. Historische gebouwen zijn behouden, parken kleuren de stad groen en wijde boulevards creëren gezelligheid. Autobestuurders stoppen voor rood en studenten blazen de straten leven in. Ja, Curitiba werkt!

Curitiba is de hoofdstad van de zuidelijke staat Paranaguá en wordt door toeristen vooral gezien als startpunt van de Curitiba-Parangauá treinrit. Maar de stad zelf verdient tijdens je rondreis door Brazilië ook zeker wat aandacht. Ontdek hier de leukste bezienswaardigheden van Curitiba.

ZELF NAAR Curitiba?

Bekijk alle 1 reizen naar Curitiba

Largo da Ordem

Middenin het moderne centrum van Curitiba ligt ook haar koloniale hart: Largo da Ordem. In deze wijk mogen geen auto's komen. Dus wandel gerust door de smalle straten van kinderkopjes langs de schitterend gerestaureerde gebouwen. En bezoek de verschillende kunstgaleries, gezellige pubs en cafés.

Als je de tijd hebt, ga dan op een zondag naar Largo da Ordem. Dan vindt het Feiro do Largo plaats, een drukbezochte kunst- en ambachtsmarkt met wel duizend kraampjes.

Museu Oscar Niemeyer

En als je toevallig op de eerste zondag van de maand in Curitiba bent heb je geluk, want dan is je toegang tot het Museo Oscar Niemeyer gratis. Dit museum heeft de eigenzinnige vorm van een zwart oog, en is ontworpen door dezelfde kunstenaar die er zijn werken tentoonstelt: Oscar Niemeyer. Voor liefhebbers van moderne kunst is het Museu Oscar Niemeyer een aanrader.

Jardim Botânico

Een van de mooiste bezienswaardigheden van Curitiba vind je helemaal in het zuiden van de stad. Daar strekken de bloemtapijten van de botanische tuin Jardim Botânico ver voor je uit, uitgelaten met standbeelden en wandelpaden. Het park is gecentreerd om een glazen broeikas in Art Nouveau-stijl. Hier kom je even tot rust tijdens je vakantie naar Brazilië.

Reizen Curitiba

Meer Curitiba

Specialisten Brazilië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Brazilië kenner
Sponsors