Nationaal Museum van Brazilië Nationaal Museum van Brazilië

Nationaal Museum van Brazilië

door Charlotte de Vries

Gevestigd in een voormalig keizerlijk paleis is een van de belangrijkste musea van Zuid-Amerika: het Nationaal Museum van Brazilië. Het roomkleurige gebouw rijst statig op uit het felgroene gras van het stadspark Quinta da Boa Vista in Rio de Janeiro. Wat er binnen op je staat te wachten is minstens zo bijzonder.

De collectie van het Nationaal Museum van Brazilië bestaat uit opgezette dieren, insecten, Egyptische mummies, fossielen en meteorieten. Samen vormen ze een van de grootste natuurhistorische en archeologische tentoonstellingen van heel Zuid-Amerika. Een waardige stop tijdens je vakantie naar Brazilië.

ZELF NAAR Brazilië?

Bekijk alle 58 reizen naar Brazilië

Centrum van wetenschap

Een groot deel van het paleis is bezet door laboratoria, waar wetenschappers en hun studenten onderzoek doen op het gebied van onder meer antropologie, plant- en dierenkunde. Schrik dus niet als je in het museum een verstrooide professor tegen het lijf loopt.

Quinta da Boa Vista

Een wandeling door het Quinta da Boa Vista is ook zeker de moeite waard. De botanische tuinen waren vroeger de tuinen van de keizers, die er een voor een de verzameling dieren en planten uitbreidde. Vandaag zijn er tweeduizend dieren ondergebracht in de dierentuin en is een rijke collectie planten te bewonderen.

Geschiedenis van het Nationaal Museum van Brazilië

Bij de collectie flora en fauna begon het museum dan ook, in 1818. Met name vogelsoorten waren populaire verzamelobjecten voor de Braziliaanse keizers. Later werd de obsessie verlegd naar andere takken van de wetenschap, zoals fossielen en mummies. Keizer Dom Pedro II heeft hier in de negentiende eeuw de grootste bijdrage aan geleverd, waardoor de collectie een interessante weerspiegeling is van de verlichtingswetenschap.

Reizen Brazilië

Specialisten Brazilië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

ZuidAmerika.nl kenner
Sponsors