Rondreis highlights Brazilië in 2 weken

Rondreis highlights Brazilië in 2 weken

door Charlotte de Vries

Je gaat twee weken lang op rondreis door Brazilië. Het liefst wil je Rio de Janeiro, de Iguaçu Falls én het Amazonegebied afvinken, maar je wil ook weer niet jagen. Dat is een uitdaging. Brazilië beslaat ongeveer de helft van het continent Zuid-Amerika en bezit een ontelbaar aantal highlights. Waar moet je überhaupt beginnen?

Geen zorgen! Wij hebben een rondreis langs dé highlights van Brazilië in twee weken voor je uitgestippeld. Je maakt vanaf Rio een rondje van zo’n, jawel, 10.000 kilometer en reist per auto, boot en vliegtuig naar de letterlijke en figuurlijke toppers van het land. Het mooiste is: je verblijft op iedere plek een paar dagen, zodat je alles rustig kunt opnemen tijdens deze rondreis langs de highlights van Brazilië in twee weken.

ZELF NAAR Brazilië?

Bekijk alle 58 reizen naar Brazilië

Highlights Brazilië in 2 weken

Je trapt je rondreis door Brazilië af in Rio de Janeiro. Hier dein je mee op het ritme van een miljoenenstad en wordt je tegelijkertijd overrompeld door moeder natuur. Je wandelt langs koloniale landhuizen én kasten van bergen, ligt op satijnen zandstranden te midden van hypermoderne wolkenkrabbers, en bereikt torenhoge standbeelden via dichtbegroeid oerwoud. Rio geloof je pas met je eigen ogen.

Foz do Iguaçu is je volgende bestemming. Dit plaatsje dient als uitvalsbasis voor het spetterende spektakel van de Iguaçu Falls. Dit 2,7 kilometer brede watergordijn bestaat uit maar liefst driehonderd watervallen die op een hoogte van tachtig meter naar beneden storten. Je hoort het gedonder al van ver!

Waarschijnlijk denk je na Rio en de Iguaçu-watervallen dat er niets is dat deze iconen nog kan overtreffen... en dan kom je aan bij de Amazone. De machtigste rivier ter wereld. Met een lengte van 6.500 kilometer splijt de rivier het continent uiteen. Rondom de gigantische waterslang groeit het meest weelderige regenwoud, thuis van apen, tropische vogels en jaguars.

Het Amazonegebied verken je met de boot vanaf Manaus. Je vaart langs authentieke vissersdorpjes, slaapt in pousada’s en leert de inheemse volkeren kennen. Soms stap je in een kajak en peddel je een weg door de mangrovebossen en het regenwoud, langs kaaimannen en roze rivierdolfijnen. Heb je honger? Sla dan je hengel uit: piranha’s zijn zelf ook erg lekker om in te bijten.

Salvador de Bahia is het volgende pronkstuk op je to-do-lijst. Deze oude koloniale stad barst van de energie. Tussen de gekleurde monumenten en gouden kerken door vinden regelmatig de feestelijkste festivals plaats. Bijna dagelijks luister je er naar Afro-Braziliaanse drumgeluiden en kijk je op de stadspleinen naar de acrobatische Capoeira-dansers. Salvador is een wonderlijke samensmelting van Afrikaanse en Braziliaanse cultuur.

Dan kom je aan bij de laatste stop van deze rondreis langs de highlights van Brazilië: Ouro Preto, een koloniaal juweeltje dat te midden van de bergen Minas Gerais is gebouwd. De wirwar van smalle straatjes voeren je naar de mooiste panorama’s van deze stad. De torens van 23 kerken steken boven de witte huisjes en felgroene bergen uit. Je zal makkelijk begrijpen waarom Ouro Preto veel Braziliaanse kunstenaars aantrekt.

Beste reistijd voor je rondreis Brazilië

De beste reistijd voor deze rondreis door Brazilië is afhankelijk van je eigen wensen. Als je veel waarde hecht aan strandhangen, kies je voor de zomermaanden december tot en met maart. Houd er wel rekening mee dat de temperaturen ontzettend kunnen oplopen. Vind je het belangrijker om de Iguaçu in volle kracht te zien neerstorten en om de dieren te kunnen spotten langs de Amazone? Ga dan tussen juli en december, na het regenseizoen, al is het dan iets kouder in het zuiden van Brazilië.

Veiligheid Brazilië

Brazilië is een prachtig land met veel te bieden aan toeristen, maar het is belangrijk om bewust te zijn van de veiligheidsaspecten. Hoewel veel toeristen een geweldige ervaring hebben, is belangrijk om op je hoede te blijven, met name in grote steden zoals Rio de Janeiro en São Paulo, waar criminaliteit en zakkenrollerij voorkomen. Het is raadzaam om waardevolle spullen discreet te dragen, drukke gebieden te vermijden 's nachts, lokale aanbevelingen te volgen en te reizen met georganiseerde tours of groepen in bepaalde gebieden. Ook is het belangrijk om gezondheidsvoorzorgsmaatregelen te nemen, zoals vaccinaties tegen tropische ziekten.

Routebeschrijving

Deze rondreis door Brazilië in twee weken kan je het beste afleggen met een paar binnenlandse vluchten. Pak bijvoorbeeld het vliegtuig tussen Rio en Foz de Iguaçu, Foz do Iguaçu en Manaus, en/of Manaus en Salvador. Zo bespaar je een hoop tijd. Laat je budget niet zoveel vluchten toe? Ga dan met de bus op pad. Bij iedere stad of bezienswaardigheid langs deze route vind je een busstation genaamd ‘Rodoviaria’, vanwaar bussen vertrekken naar je volgende bestemming.

Een deel van deze reis leg je af per boot. In Manaus boek je budget- en luxe tours naar de Amazone. Alternatieve uitvalsbassissen voor de rivier zijn Nova Airão, Belém en Santarém. De laatste twee steden beschikken over een vliegveld.

Ga je liever met een reisorganisatie op pad? Bekijk dan hier het aanbod voor deze rondreis langs de highlights van Brazilië in twee weken!

Fotocredits: Marina Agular

Reizen Brazilië

Foto's & video's Rondreis highlights Brazilië in 2 weken

Specialisten Brazilië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Suriname kenner
Sponsors