Paraty Paraty
8,2
9,0 Algemene ervaring
8,0 Beziens­waardigheden
9,0 Locals
- Restaurants
8,0 Veiligheid
7,0 Stranden

Paraty

door Charlotte de Vries

Ongeveer vierhonderd kilometer ten westen van Rio de Janeiro ligt één van de mooiste plaatsen van Brazilië: Paraty. Het sierlijke, koloniale hart van Paraty ligt tussen rustige baaien die bespikkeld zijn met eilandjes en steile bergen waarvan de felgroene begroeiing regelrecht de zee in duikt. Haal voor je vakantie naar Brazilië alvast een extra geheugenkaartje voor je camera, want die ga je in Paraty nodig hebben.

Paraty is een plek waar je heerlijk de flaneur uithangt. Tegen een achtergrond van bergen wandel je langs hoge palmbomen en witte huizen met kleurige sierrandjes. Over straten van kinderkopjes waar geen motorvoertuig te vinden is en stranden waarvan het zand als poeder tussen je tenen kriebelt. Paraty brengt in iedereen de wandelaar tot leven.

ZELF NAAR Paraty?

Bekijk alle 13 reizen naar Paraty

Het centrum van Paraty

Het is dan ook niet verbazend dat Paraty is overgenomen door kunstenaars, schrijvers en koks. In het historische centrum openden zij verschillende kunstgaleries, boetiekjes en heerlijke restaurants die de charme alleen maar verhogen. Laat je verwennen met lokale gerechten waar je je vingers bij opeet en haal hier je originele souvenirs.

Poederige stranden

Maar naar Paraty kom je vooral om te strandhangen en je batterijen op te laden tijdens je rondreis door Brazilië. Je vindt hier een aantal van de mooiste stranden van het land. Pak je badhanddoek en wandel even door de jungle om uiteindelijk neer te strijken op het stralend witte Praia do Cachadaço. Of maak vanaf Paraty Bay een boottocht over de helderblauwe zee naar kleine eilandjes en spring er af en toe uit voor een snorkelstop.

Parque Nacional da Serra da Bocaina

Als je liever op het droge staat is er ook genoeg te zien in Paraty. De plaats ligt tegen het Parque Nacional da Serra da Bocaina, een natuurpark waar de overblijfselen van het Atlantische Woud nog te vinden zijn. Steile rotswanden en bosrijke bergen tekenen dit weelderige natuurpark. Serra da Bocaina maakt voor even schitterende wandelingen als Paraty zelf.

Reizen Paraty

Meer Paraty

Reviews Paraty

Ondekken (bezocht in januari 2014)

Review geschreven door Shoudely de Windt op 12 november 2017

Paraty in een oude coloniale stad aan de kust van Brazilië. Loop door de smalle straatjes, zoek naar koloniale huisjes en ontdek de stad. Ik raad aan om een verblijfsplek te zoeken aan de kant van de zee zodat je met zonsopgang kan ontbijten op het strand. Neem daarnaast een boottour langs de kleine magische eilandjes rondom Pararty (waar onder andere een deel van Twilight is opgenomen). Verder is er altijd veel te doen en blijf dus vooral niet stilzitten maar ga op pad!

8,2
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Locals
nvt Restaurants
8 Veiligheid
7 Stranden

Pluspunten Paraty

  • betaalbaar
  • kustplaats
  • natuur
  • historie

Minpunten Paraty

  • weinig nachtleven
Ultieme tip: Blijf in het Chill in paraty hostel & pousada voor iedere dag een heerlijk ontbijt op het strand.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Brazilië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Brazilië kenner
Sponsors