Paraty
Like ons op Facebook

Paraty

door Charlotte de Vries

Ongeveer vierhonderd kilometer ten westen van Rio de Janeiro ligt één van de mooiste plaatsen van Brazilië: Paraty. Het sierlijke, koloniale hart van Paraty ligt tussen rustige baaien die bespikkeld zijn met eilandjes en steile bergen waarvan de felgroene begroeiing regelrecht de zee in duikt. Haal voor je vakantie naar Brazilië alvast een extra geheugenkaartje voor je camera, want die ga je in Paraty nodig hebben.

Paraty is een plek waar je heerlijk de flaneur uithangt. Tegen een achtergrond van bergen wandel je langs hoge palmbomen en witte huizen met kleurige sierrandjes. Over straten van kinderkopjes waar geen motorvoertuig te vinden is en stranden waarvan het zand als poeder tussen je tenen kriebelt. Paraty brengt in iedereen de wandelaar tot leven.

Het centrum van Paraty

Het is dan ook niet verbazend dat Paraty is overgenomen door kunstenaars, schrijvers en koks. In het historische centrum openden zij verschillende kunstgaleries, boetiekjes en heerlijke restaurants die de charme alleen maar verhogen. Laat je verwennen met lokale gerechten waar je je vingers bij opeet en haal hier je originele souvenirs.

Poederige stranden

Maar naar Paraty kom je vooral om te strandhangen en je batterijen op te laden tijdens je rondreis door Brazilië. Je vindt hier een aantal van de mooiste stranden van het land. Pak je badhanddoek en wandel even door de jungle om uiteindelijk neer te strijken op het stralend witte Praia do Cachadaço. Of maak vanaf Paraty Bay een boottocht over de helderblauwe zee naar kleine eilandjes en spring er af en toe uit voor een snorkelstop.

Parque Nacional da Serra da Bocaina

Als je liever op het droge staat is er ook genoeg te zien in Paraty. De plaats ligt tegen het Parque Nacional da Serra da Bocaina, een natuurpark waar de overblijfselen van het Atlantische Woud nog te vinden zijn. Steile rotswanden en bosrijke bergen tekenen dit weelderige natuurpark. Serra da Bocaina maakt voor even schitterende wandelingen als Paraty zelf.

Like deze pagina

Reizen Paraty

Meer Paraty

Specialisten Brazilië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Chili kenner
Sponsors