Eten: supergezonde Açai bes

Eten: supergezonde Açai bes

door Veerle Witte

Terwijl je lekker op het strand ligt te genieten van de zon, wordt de rust ruw verstoord door een verkoper die herhaaldelijk "AÇAI, AÇAI, AÇAI" schreeuwt. Dit zal je regelmatig overkomen als je in Brazilië op vakantie bent. Maar wat is açai eigenlijk?

Açai (spreek uit: aa-saa-ie) is een kleine bes die behoort tot een van de gezondste vruchten ter wereld. Ze groeien aan enorme palmbomen in het Amazone regenwoud en zien eruit als kleine paarse druifjes. Dit superfruit zit vol omega-3 vetzuren, antioxidanten, ijzer, aminozuren, vezels en vele andere vitaminen en mineralen, waardoor ze razend populair zijn in Brazilië.

ZELF NAAR Brazilië?

Bekijk alle 56 reizen naar Brazilië

Bevroren

De açaibes heeft slechts tien procent vruchtvlees dat om de noot zit. Het vruchtvlees wordt van de noot gescheiden door de bessen in een machine met water tegen elkaar te schudden. Traditioneel wordt de pulp van açai daarna gemengd met guaranázaden, waardoor je ook nog eens energie krijgt van de gezonde bessenpulp.

Brazilianen eten de pulp van de bessen graag als ijs, in combinatie met muesli, bananen en/of ander fruit. En dat is dus ook wat de luidruchtige verkopers op het strand aanbieden: een verfrissend bakje bevroren açaipulp!

Reizen Brazilië

Specialisten Brazilië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

ZuidAmerika.nl kenner
Sponsors