Zeven dingen die je mist als je Zuid-Amerika verlaat

Zeven dingen die je mist als je Zuid-Amerika verlaat

door Victorine Sandkuyl

Zuid-Amerika verovert je. Met haar vrolijke latin muziek, gekke gewoontes en uitspraken en altijd vriendelijke mensen. Wie naar Zuid-Amerika afreist, wilt eigenlijk nooit meer naar huis.

Een rondreis door Zuid-Amerika staat garant voor spannende avonturen, nieuwe vrienden en liefde voor dit prachtige continent. In het vliegtuig terug naar het grijze en natte Nederland besef je pas wat je allemaal achterlaat en begint het gemis.

ZELF NAAR Brazilië?

Bekijk alle 56 reizen naar Brazilië

Herkenbaar? Dan mis jij vast de volgende zeven dingen ook elke keer als je terugdenkt aan je rondreis door Zuid-Amerika!

7. De grappige lama's en alpaca's

Wie aan Zuid-Amerika denkt, denkt aan lama's! En alpaca's! Nog lang na je rondreis blijven deze grappige dieren door je gedachten spoken, want kijk nou even, hoe leuk en lief zijn ze?! Wel oppassen dat je niet te dichtbij een lama komt, want als een lama zich bedreigd voelt spuugt hij je zo in je gezicht!

6. De felle kleuren

Zuid-Amerika ademt kleur en levendigheid. Waar je ook komt tijdens je vakantie in Zuid-Amerika, felle kleuren komen je overal tegemoet. De tangodansers tussen de vrolijk gekleurde huisjes in La Boca in Buenos Aires. De kleurrijke bewoners van de Andes in Peru. De zon aan de hemel die het leven nog wat kleurrijker maakt. En wat dacht je van alle gekleurde meren in Bolivia?

Nee, dan lijkt Nederland met zijn sombere weer en in donker kleding gehulde mensen maar een grijze bedoening... Geef ons maar kleurrijk Zuid-Amerika!

5. De Spaanse taal

Oh en dat Spaans! Wat klinkt het toch heerlijk, zoals die 'r' over de tong rolt bij de Zuid-Amerikanen. Al snel begroet je iedereen die je tegenkomt tijdens je rondreis door Zuid-Amerika met 'Hola, que tal?' en heb je het idee dat je vloeiend bent in het Spaans.

Behalve in Brazilië dan, hier word je opeens aangesproken in het Portugees! Maar als je een beetje je best doet, dan helpt je nieuw verworven kennis van het Spaans je ook in dit land een heel eind.

Eenmaal terug in Nederland klinkt onze taal toch een stuk minder exotisch en zou je stiekem de hele dag door nog gezellig in het Spaans willen kletsen.

4. De adembenemende natuur

Wat heeft de natuur toch een indruk gemaakt op je tijdens je vakantie in Zuid-Amerika. De ongekende zoutvlaktes van Salar de Uyuni in Bolivia, het adembenemende Patagonië, de Amazone in Brazilië en vooral de bergen van de Andes… Wat is Zuid-Amerika toch schitterend!

Terug in Nederland besef je je maar eens te meer hoe plat het hier is. En dat we buiten koeien en groene weilanden maar weinig variatie in ons landschap hebben. Zucht, je verlangt terug naar de bergen, jungles en meren van Zuid-Amerika.

3. Altijd en overal eten

In Zuid-Amerika houden ze van eten en dat is ook wel te zien aan de dikke buiken van sommige Zuid-Amerikanen! Op elke hoek van de straat vind je wel een eetstalletje, winkeltje of restaurantje. Of je nu zin hebt in iets hartigs of juist iets zoets, je hoeft nooit lang te zoeken.

Niet iedereen is meteen fan van het eten in Zuid-Amerika, want de basis bestaat vaak uit bonen, rijst, mais of deze drie bij elkaar. Maar na een tijdje ontdek je dat de Zuid-Amerikaanse keuken zoveel meer is dan dit en geniet je van arepas in Colombia, chimichurri in Argentinië en ceviche in Peru.

Wanneer je thuis weer achter je bord met groenten, vlees en aardappelen zit, komt het gemis naar het eten in Zuid-Amerika weer boven drijven.

2. De vriendelijke bevolking

Zuid-Amerikanen zijn enorm positief ingesteld, hebben altijd zin om een praatje te maken en zijn over het algemeen heel erg gastvrij. Het is meestal niet op een hand te tellen hoe vaak je door een Zuid-Amerikaan bij hem of haar thuis bent uitgenodigd tijdens je rondreis door Zuid-Amerika.

Wat is het toch leuk als iedereen zo vriendelijk is en elkaar respecteert. Dan zijn Nederlanders toch een stuk serieuzer en kan er soms na veel moeite pas een glimlachje vanaf.

1. Het leven op straat

In Zuid-Amerika gebeurt het op straat. De meeste steden en dorpjes hebben een grote plaza waarop luidruchtige kinderen, nieuwsgierige toeristen, volledige families, verkopers met verschillende verkoopwaar en straathonden samenkomen. Oh, en af en toe vindt een lama ook zijn weg naar de plaza.

Of ze nu komen om gezellig bij te praten, iets te verkopen of om andere mensen te bekijken, gezellig is het zeker. En wat kun je deze gezelligheid soms missen als je weer in Nederland bent!

Mis jij Zuid-Amerika ook zo en wil je weer terug? Boek nu meteen je vliegtickets naar Zuid-Amerika!

Foto credits: Richard | Davidlohr Bueso | Douglas Scortegagna | Maria Grazia Montagnari | Carlos Eduardo Mateus

Reizen Brazilië

Specialisten Brazilië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

ZuidAmerika.nl kenner
Sponsors