Dieren: rode neusberen

Dieren: rode neusberen

door Veerle Witte

Er zijn drie soorten neusberen, ook wel coati's genoemd, die door heel Midden- en Zuid-Amerika te vinden zijn: de witsnuitneusbeur, de rode neusbeer en de nelson-neusbeer.

Rondom de Iguaçu Falls op de grens van Argentinië, Paraguay en Brazilië leven vooral rode neusberen, ofwel de ring tailed coatis. Ze lijken op wasberen, zijn brutaal en stelen graag eten.

Rode neusberen zijn erg nieuwsgierig en komen vaak naar toeristen toe. Waar ze vooral geïnteresseerd in zijn, is het eten dat de toeristen bij zich hebben. De brutale dieren zijn erg slim en hebben allerlei manieren bedacht om bij het voedsel te komen.

Familie

Kenmerkend voor de rode neusbeer is zijn zwart-wit geringde staart, die hij te danken heeft aan zijn familiebanden met de wasbeer. In hun gedrag lijken neusberen weer meer op apen.

Ze leven in groepen van twintig tot zestig dieren en besteden veel tijd aan het verzorgen van elkaars vacht. Ook zijn de coati's behendige klimmers waardoor ze veel in de bomen te vinden zijn.

De baby's van de rode neusberen groeien zelfs op in de bomen en komen pas na enkele weken voor het eerst de bomen uit. Ze leven voornamelijk van insecten en fruit.

Like deze pagina

Specialisten Brazilië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

ZuidAmerika.nl kenner
Sponsors