7 grappige Braziliaanse uitdrukkingen

7 grappige Braziliaanse uitdrukkingen

door Victorine Sandkuyl

Elke taal heeft zo zijn eigen grappige uitdrukkingen en gezegden. Zo komt boontje natuurlijk om zijn loontje als je iets doet wat eigenlijk niet mag en valt bij ons de appel vaker dichtbij de boom dan ver van de boom.

In Brazilië zijn ze ook erg goed in het bedenken van grappige uitdrukkingen. Van het eten van water tot reizen door de mayonaise, je hebt soms geen flauw idee wat ermee bedoeld wordt als je deze uitdrukkingen niet kent.

ZELF NAAR Brazilië?

Bekijk alle 58 reizen naar Brazilië

Dus hebben we de zeven grappigste uitdrukkingen in Brazilië voor je op een rijtje gezet, zodat jij tenminste weet wat er gezegd wordt. Wil jij tijdens je rondreis door Brazilië indruk maken op de locals, vergeet dan niet om af en toe een van onderstaande uitdrukkingen in het gesprek te gooien. Boa sorte!

1.Comer água

Hmmm, even lekker wat water eten! Eh, wat? In Brazilië is dit een manier om te zeggen dat je dronken bent.

2. Descascar o abacaxi

Als een Braziliaan zegt dat hij een ananas aan het schillen is, is hij bezig een heel moeilijk probleem op te lossen. Juist ja.

3. Molhar o biscoito

Als een Braziliaanse man zijn koekje aan het dippen is, is hij niet koffie aan het drinken met een lekker koekje erbij. Nee, dit betekent dat de beste man de liefde aan het bedrijven is.

4. Colocar a melancia na cabeça

Over iemand die op een irritante manier in de belangstelling wil staan, wordt gezegd dat hij een watermeloen op zijn hoofd heeft gezet. Zie je het al voor je?

5. Viajar na maionese

Lekker door de mayonaise reizen betekent niet dat je aan het skiën bent door de blubbersneeuw, nee, je zegt dit als je iets niet begrijpt of ergens niet van op de hoogte bent.

6. Manter boca de siri

Iemand die goed is in het houden van een krabbenmond, kan heel goed een geheim bewaren. Weet je ook weer hoe je een Braziliaan in vertrouwen moet nemen, door te vragen of hij even zijn krabbenmond kan houden.

7. Soltar a franga

Hee wat leuk dat jij de kip even hebt losgelaten! Even je haar losgooien wordt in het Braziliaans aangegeven door te zeggen dat je de kip hebt losgelaten.

Ben jij er klaar voor om indruk te maken op de locals met deze grappige uitdrukkingen? Bekijk dan snel ons ruime aanbod aan rondreizen door Brazilië.

Reizen Brazilië

Specialisten Brazilië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Chili kenner
Sponsors