Morro de São Paulo

Morro de São Paulo

door Veerle Witte

Nee, Morro de São Paulo heeft niks te maken met de reuzenstad São Paulo. Sterker nog: het zijn totale uitersten van elkaar. Morro is een tropisch stadje zonder auto's en zonder zorgen, op het eiland Tinharé. Je geniet hier van een intens nachtleven en paradijselijke stranden.

Tinharé ligt lechts zestig kilometer uit de kust van Salvador. Met een catamaranboot vaar je er in twee uur naartoe. Zodra de catamaran aanlegt in de haven, komen er een aantal mannen de boot in die "TAXI, TAXI!" roepen.

ZELF NAAR Morro de São Paulo?

Bekijk alle 9 reizen naar Morro de São Paulo

Kruiwagentaxi

Een taxi? Er rijden hier toch geen auto's? Eenmaal uit de catamaran snap je het. De mannen willen jou niet vervoeren, maar je bagage. In een kruiwagen. Met zwarte tape hebben ze zorgvuldig het woord taxi op de gele kruiwagens geplakt. In de hitte rennen ze de heuvels op en af met jouw backpack in hun kruiwagen.

Verblijf in één van de verstopte pousadas. Veel van deze charmante Bed and Breakfasts hebben een tuin vol exotische bloemen, waar veel felblauwe kolibries op afkomen. Door de ligging op de heuvel, kijken ze uit over de zee.

Zoete pizza eten

Het dorp is gebouwd op een heuvel (morro) en bestaat uit een verrassend bruisend stadcentrum, vol bars en restaurants, en vijf naast elkaar liggende stranden. Proef de zoete pizza's met mozzarella, chocolade en banaan of aardbei.

Degene die de namen van de stranden heeft bedacht, had waarschijnlijk even niet zo'n creatieve bui. De stranden zijn vernoemd naar hun volgorde aan de kust: Primeria, Segunda, Terceira, Quarta en Quinta Praia, wat letterlijk vertaald in het Portugees eerste, tweede, derde, vierde en vijfde strand betekent.

Stranden tellen

Het eerste strand ligt het dichtst bij het stadscentrum en is populair bij de dorpelingen. Het tweede is vooral een feeststrand, waar de hele dag voetbal en capoeira wordt gespeeld. Op het derde strand pak je de boot naar verschillende buureilanden. Hoe verder je gaat, hoe rustiger de stranden worden.

Terwijl je op je stranddoek ligt te genieten van de lange zonnige dagen en de koele bries, word je op je wenken bediend door strandverkopers die langskomen met vers gegrilde mozzarella, empanadas of açai-ijs.

Verse cocktails & zonsondergangen

's Avonds vullen de stranden zich met houten stands vol vers fruit en alcoholflessen. Kies je fruitsoort(en) en je favoriete drankje en je cocktail wordt vers voor je gemaakt. Daarna duik je één van de strandclubs in, waar je stuntelig mee probeert te dansen op wilde choreografieën die de Brazilianen in de club blijkbaar allemaal kennen.

Voor een rustigere avond bezoek je de loungebar aan de andere kant van Morro de São Paulo. De bar hangt, vanaf de begroeide rotsen, recht boven de zee. Dit is één van die plekken in Brazilië waar je gewoon niet meer weg wil.

Wat is er te doen in Morro de São Paulo?

  • Kies je eigen vruchten en je favoriete drankje en laat een heerlijke cocktail mixen bij één van de vele cocktailstands op Morro.
  • Kijk naar de zonsondergang vanuit de lounchebar die boven de zee hangt.
  • Verblijf in één van de schattige pousadas.
  • Ga stappen in strandclubs van Morro de São Paulo en dans tot in de vroege uurtjes.
  • Doe een boottochtje naar nóg mooiere stranden van nabijgelegen buureilanden en geniet!

Reizen Morro de São Paulo

Specialisten Brazilië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Suriname kenner
Sponsors