Ouro Preto Ouro Preto

Ouro Preto

door Charlotte de Vries

Verstopt tussen de golvende bergen van Serra do Espinhaço ligt een Braziliaanse schat: het barokke stadje Ouro Preto. Haar koloniale centrum is groter en haar hobbelige steegjes zijn steiler dan die van omliggende steden, en haar vele kerken een toonbeeld van het mooiste werk van de Braziliaanse architect Aleijadinho. Ouro Preto is een hoogtepunt van je rondreis door Brazilië.

Opgericht als mijnstad in de achttiende eeuw, groeide Ouro Preto uit tot een centrum van kunst en onderwijs. Ongeveer een zevende van de populatie bestaat dan ook studenten, die dit oude stadje een levendige sfeer inblazen.

ZELF NAAR Ouro Preto?

Bekijk alle 3 reizen naar Ouro Preto

Barokke kerken

Een wandeling door de bijna verticale straten van klinkertjes die zigzaggen, rijzen en dalen is als een rit in een achtbaan. Maar net als in een achtbaan, haal je adrenaline uit je toer door Ouro Preto. Langs haar wegen vind je in totaal drieëntwintig kerken, die elk qua bouw en uitzicht buitengewoon spectaculair zijn.

Een must is een bezoekje aan de Igreja de São Francisco de Assis, een van de belangrijkste koloniale werken van Brazilië. Ook geniet je van de Igreja Nossa Senhora do Pilar die van binnen gemaakt is van goud en hout.

Kunst

In een aantal van de kerken vind je interessante tentoonstellingen van beeldhouwwerken waar de stad bekend om staat. Als je er wat in de vorm van een souvenir mee wil nemen, snuffel dan een dagje rond op de kunstmarkt Largo de Coimbra. Voor je neus snijden lokale kunstenaars beelden uit zeepsteen, die je voor een leuke prijs zullen blijven herinneren aan je vakantie naar Brazilië.

Ouro Preto als mijnstad

Als je meer over de geschiedenis van Ouro Preto wilt ontdekken, besteed dan een middagje in het Museu da Inconfidência. Vroeger was het een gevangenis, vandaag raak je geïntimideerd door de zware deuren die leiden tot een prachtige expositie van de Braziliaanse geschiedenis. Ook een toer door de oude mijnschacht Minas do Ouro is een leuke manier om de Ouro Preto als voormalig mijnstad te ontdekken.

Reizen Ouro Preto

Meer Ouro Preto

Specialisten Brazilië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Colombia kenner
Sponsors