Olinda en Praia da Pipa
Like ons op Facebook

Olinda en Praia da Pipa

door Josephine Meijer

Halverwege de Atlantische oostkust van Brazilië liggen niet ver van elkaar vandaan de kleurrijke straatjes van Olinda en de uitgestrekte stranden van Praia da Pipa.

In Olinda staan gekleurde stenen huisjes scheef langs klinkerstraatjes. In Praia da Pipa kijk je vanaf het witte zandstrand hoe dolfijnen spelen in de golven.

ZELF NAAR Olinda en Praia da Pipa?

Bekijk alle 3 reizen naar Olinda en Praia da Pipa

OIinda

Vanaf het hoogstgelegen plein Alto da Sé heb je een mooi uitzicht over Olinda, het best bewaarde koloniale stadje van Brazilië. Als je blik verder dwaalt, zie je ook de prachtige kuststrook met het zeven kilometer verder gelegen Recife.

In het historische Olinda zouden geesten uit het gewelddadige verleden je wel eens kunnen plagen. In 1631 brandden de Nederlanders het stadje namelijk volledig plat.

Weleens in Zuid-Afrika geweest?

Bekijk wat er te zien en doen is in Kaapstad

Een eeuw ervoor was het stadje gesticht door de Portugezen, die op hun beurt de lokale bevolking hadden verjaagd om zich te vestigen. Het blijft de vraag of de blauwwitte tegeltjes in het São Francisco klooster typisch Portugees of juist echt Nederlands zijn.

Oh mooi

Met haar twintig barokke kerken en in geschiedenis gedoopte gebouwen, staat Olinda sinds 1982 op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Olinda is weliswaar oud, maar verre van ingeslapen. Muziek klinkt overal in de straten, terwijl galerieën en straatventers je verleiden met hun kunst. Olinda betekent niet voor niks 'Oh, mooi' in het Portugees.

Carnaval

Erg mooi, en bont, wordt het in februari. Straatjes waar normaal gesproken nauwelijks twee auto's langs elkaar kunnen, vullen zich dan met honderden schaars geklede Brazilianen. In Olinda wordt dan carnaval gevierd!

In tegenstelling tot Rio de Janeiro zijn alle feesten in Olinda op straat en gratis toegankelijk. Feestvierders maken muziek, dansen en zoenen er op los!

Praia da Pipa

De stranden van Olinda lenen zich helaas niet zo goed om uit te rusten na dit spectaculaire feest. Je kunt na Aswoensdag beter afreizen naar de ultieme strandbestemming Praia da Pipa, niet eens zo gek ver van Olinda.

In Praia da Pipa zwem je tussen wilde dolfijnen in de Baia dos Golfinhos. Het heldere zeewater, de witte stranden, grotten en rotsformaties bedekt met groene bossen maken van Pipa een prachtige bestemming.

Surfen bij Praia da Pipa

Honderden surfers proberen elk jaar weer de goede golven bij Praia da Pipa te bedwingen. Je kunt er echter ook een avontuurlijke buggyraces door de witte duinen doen. Of wandelen door de bossen, paardrijden, kanoën, en motorcrossen. Genoeg actieve mogelijkheden om de omgeving te verkennen.

In het Santuário Ecológico, dat een kilometer ten noorden van Pipa ligt, vind je rust en natuur. In dit veertien hectare tellende park is de natuurlijke omgeving van het gebied nagebootst. Bijzondere flora en fauna dus, maar dan dicht op elkaar.

Het nachtleven van Praia da Pipa

Als populairste strandoord aan de kust ten zuiden van Natal kan het in Praia da Pipa tijdens de weekenden en in de zomer erg druk zijn. Op de strandjes ten zuiden of noorden van het dorpje ontloop je echter ook dan grootste mensenmassa's.

Een attractie op zich in Praia da Pipa zijn de hippe restaurants en nachtclubs waar een jong en energiek publiek op afkomt. Klanken van salsa, reggae, techno en house vullen de zo geroemde Braziliaanse sterrennacht.

Wat is er te doen in Olinda en Praia da Pipa?

  • Maak een trip van Olinda naar Pipa en rust uit op het strand na het vieren van Carnaval in Olinda.
  • Pipa is een geweldige surfspot. Huur een board en trotseer de golven.
  • Bij het Santuário Ecológico, gelegen bij Pipa, kun je volledig tot rust komen in de Braziliaanse natuur.
  • Olinda biedt verschillende wandelroutes die je leiden langs de barokke kerken die Olinda op de Werelderfgoedlijst van Unesco hebben gezet.
  • De carnaval in Olinda is zeer populair bij de Brazilianen. Bij Case dos Bonecos, kun je de gigantische papier-maché poppen ook buiten het carnavalseizoen bekijken.

Olinda en Praia da Pipa zelf zien? Vraag onafhankelijk advies over je reis

De reisspecialisten van de Zuid-Amerika Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Brazilië. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Zuid-Amerika Desk!

Like deze pagina

Reizen Olinda en Praia da Pipa

Meer Olinda en Praia da Pipa

Specialisten Brazilië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Argentinië kenner
Sponsors