Belém Belém

Belém

door Charlotte de Vries

Belém is de gezellige hoofdstad van de noordelijke provincie Pará. Haar hoge, grijze flats en kleurige, koloniale gebouwen wisselen af rond de grootste haven van de Amazone.

In de koloniale tijd was Belém een welvarende havenstad. De economie draaide vooral op de specerijen uit het achterland. Indianen haalden de planten onder dwang voor de Portugezen uit het oerwoud. Tegenwoordig bestaan de vrachten van de haven vooral uit hout, aluminium en ijzer. Dat klinkt ongezellig, maar het tegendeel is waar.

ZELF NAAR Belém?

Bekijk alle 1 reizen naar Belém

Estação das Docas

Bij de haven van Belém vind je het megagezellige Estação das Docas. Dit complex bestaat uit drie oude pakhuizen die omgetoverd zijn tot restaurants, bars, winkels en een theater. 's Avonds treden er bandjes op terwijl je geniet van een lekkere maaltijd.

Hoewel het nieuwe deel van de stad vol staat met moderne wolkenkrabbers, heeft het oude centrum zijn sfeer behouden. Statige gebouwen met blauwe Portugese tegeltjes staan aan groene pleinen vol mangobomen. Hier bezichtig je tientallen interessante musea en koloniale kathedralen.

Varen naar Ilha de Marajó

Vanaf Belém maak je een aantal leuke uitjes, zoals naar de enorme riviereilanden Ilha de Marajó en Ilha de Maiandeua. Over de Amazone dobber je naar deze schitterende kustplaatsen, waar je niet anders kan dan met een boek op een strand neerstrijken.

Festival in Belém

Als je in oktober op vakantie naar Brazilië gaat, zorg dan dat je op de tweede zondag in Belém bent! Dan stromen de straten vol met mensen uit het hele land. Het grote, religieuze festival Círio de Nazaré staat te beginnen. Het festival wordt ook wel de 'Kerst van de Amazone' genoemd. In een grote optocht draagt men het beeld van Maria naar de basiliek van Nazareth.

Reizen Belém

Meer Belém

Specialisten Brazilië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

ZuidAmerika.nl kenner
Sponsors