Campo Grande Campo Grande

Campo Grande

door Charlotte de Vries

Met maar liefst vier universiteiten in haar bezit, is de stad Campo Grande een broeinest van jonge gezelligheid. In het door wolkenkrabbers getekende centrum vind je naast winkelcentra en restaurants een nachtleven waar veel studentensteden u tegen zeggen. Met live muziek blazen de clubs, bars en cafés leven in de brede straten.

Campo Grande is de hoofdstad van de zuidelijke provincie Mato Grosso do Sul. De stad begon als dorp rond 1875, maar groeide met de komst van het spoornetwerk al snel uit tot een grote studentenstad.

ZELF NAAR Campo Grande?

Bekijk alle 11 reizen naar Campo Grande

Campo Grande: meer dan een studentenstad

Gelukkig is er voor de niet-studenten onder ons ook genoeg te beleven in Campo Grande. Winkelen en eten is hier onder andere een hele belevenis, en met name bij het Feira Central. Op deze openluchtmarkt midden in het centrum snuffel je rond bij stalletjes die beladen zijn met allerlei soorten handwerk en word je al snel getrokken door de heerlijke geuren van eetkraampjes.

Musea

Daarnaast vind je in Campo Grande een aantal musea die zeker de moeite waard zijn. Geef een bezoekje aan het Museu das Culturas Dom Bosco, waar je versteld zal staan van de meer dan 10.000 insecten die in vitrines zijn uitgestald. En achterhaal hier de cultuur van de inheemse bewoners van Mato Grosso.

Uitvalsbasis Pantanal

Al is Campo Grande een leuke verblijfplaats, mag je rondreis door Brazilië hier niet eindigen. Iets ten zuiden van Campo Grande ligt namelijk het Pantanal Matogrossense National Park, waar het grootste draslandgebied ter wereld ligt. Hoge bergen en uitgestrekte meren met sprookjesachtige waterplanten vormen het decor van Pantanal Matagrossense. En daarvoor is Campo Grande een perfecte uitvalsbasis.

Reizen Campo Grande

Meer Campo Grande

Specialisten Brazilië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

ZuidAmerika.nl kenner
Sponsors