Religie & Tradities Brazilië

Religie & Tradities Brazilië

Wat zijn de belangrijkste religies in Brazilië?

Meer dan negentig procent van de Brazilianen zegt religieus te zijn. Bijna tachtig procent van de Brazilianen is rooms-katholiek. Godsdienst is dus erg belangrijk voor de Brazilianen. Katholieken, protestanten en aanhangers van traditionele religies leven vreedzaam met elkaar samen. Vrijheid van religie is grondwettelijk geregeld in Brazilië.

Wat zijn belangrijke tradities in Brazilië?

Carnaval en voetbal zijn de belangrijkste zaken in het Braziliaanse leven. Het grootste gedeelte van het sociale leven vindt in de buitenlucht plaats. Brazilianen hangen graag op straat, in restaurants en cafés en natuurlijk op het strand.

ZELF NAAR Brazilië?

Bekijk alle 58 reizen naar Brazilië

Behalve voetbal is ook capoeira, de vechtkunst die op dansen lijkt, belangrijk in Brazilië. Vooral in het noordoosten van het Zuid-Amerikaanse land wordt de sport fanatiek beoefend.

Tijdens de vele festivals en vooral tijdens carnaval is de samba dans van groot belang. Veel Brazilianen verenigen zich in sambascholen, die het hele jaar oefenen om tijdens de carnavalsoptocht een goede show te kunnen geven.

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

Brazilianen zijn open en duidelijk in hun communicatie. Ze praten gemakkelijk over de politiek en problemen als criminaliteit en corruptie. Hou er echter rekening mee dat zij kritiek van een buitenstaander als pijnlijk kunnen ervaren. In kleine gemeenschappen kan de politieke situatie gevoelig zijn. En Brazilianen zijn zeer gevoelig voor racisme.

Het is niet ongebruikelijk voor vreemden om elkaar bij de ontmoeting één, twee of drie zoenen op de wang te geven. Hoeveel keer je zoent, hangt af van het gebied waar je bent.

Reizen Brazilië

Specialisten Brazilië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

ZuidAmerika.nl kenner
Sponsors