Purmamarca

Purmamarca

door Charlotte de Vries

Marktjes met allerlei handwerken, omgeven door kleien huizen en kleurige bergen. Dat is pittoresk Purmarca. Het dorpje ligt aan de voet van de spectaculaire Cerros de los Siete Colores (Heuvel van zeven kleuren), een puntige heuvel met rode, witte, groene en okerkleurige rotslagen.

Purmarca is, met haar 500 inwoners, piepklein, maar een uitstekende uitvalsbasis voor de omliggende vallei Quebrada de Humahuaca. Maak een wandeling door de bergen en spot flamingo's. Of reis af naar de uitgestrekte zoutvlaktes Salinas Grandes. Purmamarca mag je niet missen tijdens je rondreis door Argentinië.

ZELF NAAR Purmamarca?

Bekijk alle 11 reizen naar Purmamarca

De markt van Purmamarca

Het hart van Purmamarca ligt bij het dorpsplein Plaza 9 de Julio. Daar vindt elke dag de Mercado Artesanal plaats, een markt die overloopt met handwerkjes zoals poncho's en hoeden. Nabij bewonder je ook het kerkje La Santa Rosa de Lima, dat in de zeventiende eeuw is gebouwd met klei en cactushout. Vooral de 500 jaar oude Algarroboboom naast de kerk is verschrikkelijk mooi.

Cerros de los Siete Colores

Met een hoed van de markt op je hoofd verken je de omgeving van Purmamarca. De wandelroute Paseo de los Colorados ligt net buiten het dorpje en neemt je mee naar de Cerros de los Siete Colores. Met name 's ochtends, wanneer het licht de bergen zachtjes inkleurt, biedt deze tocht je een spectaculair uitzicht op de 2.100 meter hoge heuvel.

Iets langere wandelroutes trekken naar de Purmamarca-rivier en Laguna de Guayatayoc, waar je roze flamingo's en wilde ganzen spot.

Salinas Grandes

Voor de meest bijzondere trip vanuit Purmamarca heb je een auto nodig, of een ticket voor de toerbus die vertrekt vanaf plaza 9 de Julio. Je rijdt de RP52 af, langs het mijndorpje Susques en door de Altiplano-hoogvlaktes waar 5.000 meter hoge bergpieken voor je oprijzen.

Uiteindelijk kom je aan bij een eindeloze, weerspiegelende zoutwoestijn. De Salinas Grandes zijn meer dan 200 vierkante kilometer groot. Ze worden niet voor niets de 'witte oceanen' genoemd. Het is een van de meest afgelegen plekken die je tijdens je vakantie naar Argentinië tegenkomt.

Reizen Purmamarca

Meer Purmamarca

Specialisten Argentinië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Brazilië kenner
Sponsors