El Calafate

El Calafate

door Charlotte de Vries

Aan de zuidoever van het uitgestrekte Argentinomeer en tegen een achtergrond van de kolossale Andesbergen, ligt het stadje El Calafate. El Calafate deelt de provincie Santa Cruz met het wereldberoemde Los Glaciares National Park en dient daarvoor als perfecte uitvalsbasis.

De gletsjer Perito Moreno in het park Los Glaciares is de grootste lokker van El Calafate. Sinds de populariteit van de gletsjers toenam is het stadje, dat ooit baadde in zeeën van rust, een waar toeristenoord. Maar laat je dit niet weerhouden van een bezoekje aan de ijzige schoonheid van El Calafate.

ZELF NAAR El Calafate?

Bekijk alle 32 reizen naar El Calafate

Uitvalsbasis Los Glaciares National Park

Vanaf El Calafate ga je met de auto of een georganiseerde toer naar het Los Glaciares National Park, zo'n tachtig kilometer verderop. Tijdens je rondreis door Argentinië is dit een absolute must-see: de gletsjers behoren tot een aantal van de grootsten ter wereld. Je kunt het ijs al in het water zien storten vanaf een uitkijkpunt dat vijftien kilometer bergopwaarts ligt vanaf El Calafate.

Museum Glaciarium

Maar de ijsstad is niet alleen een uitvalsbasis voor het nationale park Los Glaciares. De stad zelf is ook zeker de moeite waard. Maak tijdens je verblijf in El Calafate een wandeling door het oude centrum. Langs de hoofdstraat Libertador General San Martín bezoek je pittoreske souvenirwinkeltjes, restaurants en chocolaterie's.

Niet te missen is het Museum Glacarium. In dit prachtige museum komt de wereld van het ijs tot leven. Je ziet er onder andere films over de vorming van gletsjers. En in het café van Glacarium drink je cocktails uit een glas van ijs.

Flamingo's bij het Argentinomeer

Verwarmd door een cocktail wandel je door naar het noordelijke deel van El Calafate. Daar grenst de stad aan het Argentinomeer, waar bijzondere vogels zoals flamingo's aan je voorbij vliegen.

Als je een echte fan bent van de roze vogel ga je naar het flamingoreservaat Laguna Nimez. De grote aantallen flamingo's die hier langs bergpieken wapperen maken je vakantie naar Argentinië extra bijzonder.

Reizen El Calafate

Meer El Calafate

Specialisten Argentinië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Argentinië kenner
Sponsors