San Telmo

San Telmo

door Charlotte de Vries

Dankzij haar Boheemse charme en historische look is San Telmo een van de leukste buurten van Buenos Aires. Oude en jonge stelletjes dansen de tango over straten van kinderkopjes, langs koloniale herenhuizen en antiekwinkels. Markten vol funky accessoires, old-time musea en bruisende café's roepen je naar gezellig San Telmo.

San Telmo geeft het gouden randje aan je vakantie naar Argentinië. Je reist honderd jaar terug in de tijd wanneer je over het antieke stadsplein Plaza Dorrego wandelt. Je kijkt je ogen uit in de vele kunstgaleries en geniet van lokale gerechten in heerlijke restaurantjes. Proef een echte Argentijnse sfeer en laat je lokken naar San Telmo.

ZELF NAAR Buenos Aires?

Bekijk alle 49 reizen naar Buenos Aires

Plaza Dorrego

Na Plaza de Mayo is Plaza Dorrego het oudste stadsplein in Buenos Aires. Tussen de achttiende en negentiende eeuw werden de koloniale gebouwen en kerken uit de grond gestampt die tot op de dag van vandaag het plein vrolijk versieren.

Bezoek Plaza Dorrego het liefst op een zondag. Dan wordt het charmante stadsplein opgetogen met de beroemde markt Feria de San Telmo. Live bandjes begeleiden je langs stallen waar je alles haalt van vers fruit tot antieke goederen.

Musea in San Telmo

Rondom Plaza Dorrego staan verschillende musea te popelen om je te intrigeren. In het Museo Histórico Nacional kijken Argentijnse oud-presidenten vanuit hun portretten op je neer. Het Museo de Arte Moderno, een oud tabakshuis, hebben hedendaagse kunstenaars behangen met foto's en industriële werken. En het Museo Penitenciario is heel bevreemdend. Het gebouw komt uit 1760 en is gebruikt als vrouwenklooster en -gevangenis.

Kerken en kathedralen

Naast musea staat San Telmo bekend om haar schitterende kerken en kathedralen. Steek een kaarsje aan in Convento de Santo Domingo, een kerk uit de achttiende eeuw die een lange geschiedenis kent. En bezoek de Iglesia Ortodoxa Rusa in het noorden van het stadspark Pargque Lexama. In het gezellige park rust je nog even uit voor je verder gaat met je rondreis door Argentinië.

Reizen Buenos Aires

Specialisten Argentinië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Suriname kenner
Sponsors