Trein naar de wolken (Tren a las Nubes)

Trein naar de wolken (Tren a las Nubes)

door Charlotte de Vries

De naam zegt het al. De Trein naar de wolken neemt je mee op een droomrit. En wel door de uitlopers van het Andesgebergte. Je daalt af in diepe valleien, klimt omhoog tot meer dan 4000 meter boven de zeespiegel en scheurt langs diepe kloven. De Trein naar de wolken is in alle opzichten een hoogtepunt tijdens je rondreis door Argentinië.

Met de Trein naar de wolken leg je 214 kilometer af, van Salta naar de viaduct La Polvorilla en weer terug. Elke zaterdag maakt de trein deze acht uur durende rit, tussen april en half-december.

ZELF NAAR Trein naar de wolken (Tren a las Nubes)?

Bekijk alle 4 reizen naar Trein naar de wolken (Tren a las Nubes)

Gezellig met de Trein naar de wolken

Je reis naar de wolken begint in de koloniale stad Salta. Vroeg in de ochtend vertrekt de trein en terwijl je je nog al gapend aan het nestelen bent in je stoel, begint het spektakel al. Verkopers komen langs met lieve glimlachen en heerlijke empanadas en folkloristische muziek klinkt door de luidsprekers, afgewisseld door Spaans en Engels commentaar. En dan start de reis pas.

De route: van Salta naar La Polvorilla

De trein daalt af naar de Lerma-vallei voordat hij de roodoranje bergen van Quebrada del Toro beklimt. Je zigzagt langs lama's en cactussen en de ruïnes van Tastil. Je scheurt door eindeloze tunnels en over hoge viaducten. In San Antonio de los Cobres maak je een korte stop voordat je het hoogtepunt van de rit bereikt: La Polvorilla.

La Polvorilla

La Polvorilla is een 223 meter lange viaduct die een enorme woestijnkloof overbrugt. De trein helt in de bocht terwijl je 63 meter naar beneden gaapt, 4220 meter boven de zeespiegel. Voor de stalen viaduct stopt de trein even voor een fotomomentje. En dat weten de indianen uit San Antonio, die je hier staan op te wachten met zelfgemaakte truien en poncho's van lamawol.

Gewikkeld in een lekkere trui reis je terug naar Salta. Je kunt ook vanaf San Antonio de los Cobres de bus terug pakken, waarmee je een paar uur sneller bent. Maar als je geen haast hebt tijdens je vakantie naar Argentinië, geniet je meer van de spectaculaire treinreis.

Wat is de beste reistijd voor de Tren a las Nubes?

De beste reistijd voor de Tren a las Nubes is meestal tijdens de droge wintermaanden, van april tot november. Tijdens deze periode is er minder kans op regen en geniet je van heldere luchten en aangename temperaturen, waardoor je het spectaculaire landschap en de adembenemende uitzichten van deze iconische treinreis volop kunt waarderen. 

Ga voor uitgebreide informatie naar: beste reistijd Argentinië.

Reizen Trein naar de wolken (Tren a las Nubes)

Foto's & video's Trein naar de wolken (Tren a las Nubes)

Meer Trein naar de wolken (Tren a las Nubes)

Specialisten Argentinië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Suriname kenner
Sponsors