Los Glaciares National Park
7,8
8,5 Algemene ervaring
8,5 Natuur
7,5 Stranden
7,0 Wildlife
8,0 Overige activiteiten
7,0 Bereikbaarheid

Los Glaciares National Park

door Charlotte de Vries

Een woest tafereel van duizenden meters hoge bergen, donkergroene bossen en neerdonderende gletsjers overrompelt je in het Los Glaciares National Park. Het zuidelijke deel is bekleed met uitgestrekte meren en ijsvlaktes en door het noorden krassen de bergen van de Andes. Maar niks haalt het bij de gigantische gletsjer Perito Moreno, waar ijsmuren zo groot als huizen afbreken.

Het Los Glaciares National Park ligt nabij El Calafate in Santa Cruz. Door het park zijn verschillende wandelroutes en uitkijkpunten verspreid, waardoor je dichtbij de gletsjers komt. Het zien en vooral het horen afbreken van een gletsjer in het Los Glaciares National Park is een hoogtepunt tijdens je rondreis door Argentinië.

ZELF NAAR Los Glaciares National Park?

Bekijk alle 13 reizen naar Los Glaciares National Park

Gletsjer Perito Moreno

De grootste trekpleister van het Los Glaciares National Park is Perito Moreno. Deze gletsjer is dertig kilometer lang, zestig kilometer hoog en vijf kilometer breed. En elke dag kruipt de ijsmassa twee meter oostwaarts, waardoor afbrokkelende ijsklompen een halve natuurramp veroorzaken.

Het ijs belandt in het grootste meer van Argentinië, het Argentinomeer. Maak een boottocht over het meer en bewonder het gletsjergeweld van heel dichtbij.

Wandelingen op het ijs

Naast de Perito Moreno zijn er nog 47 gletsjers van buitengewone grootte. Je kan naar onder meer de gletsjers Perito Moreno, Viedma en Spegazzini hiken. Samen met een gids wandel je naar de wit-blauwe muren, die je voelt en hoort kraken onder je voeten.

Als je liever je eigen pad trekt, is er nog 4000 meter aan wandelpaden waar je gebruik van kunt maken. De routes voeren niet alleen naar gletsjers, maar ook naar de bergen en bossen in het noorden.

Noordelijk Los Glaciares National Park

De granieten bergpieken, uitgestrekte meren en bossen van het noordelijke Los Glaciares National Park zijn ook ongelofelijk overweldigend.

Samen met flamingo's en gordeldieren wandel je hier langs de onder sneeuw bedolven Mount Fitz Roy (3405m) en Mount Torre (3102m). Zulke trektochten maak je het gemakkelijkst vanaf het stadje El Chaltén en mag je niet missen tijdens je vakantie naar Argentinië.

Reizen Los Glaciares National Park

Meer Los Glaciares National Park

Reviews Los Glaciares National Park

Een magische wereld van ijs (bezocht in februari 2012)

Review geschreven door Marc van der Jagt op 20 maart 2018

Wie een bezoek wil brengen aan Los Glaciares National Park laat zich eerst goed informeren over de mogelijkheden. Kies voor een veermaatschappij die vroeg vertrekt, niet te grootschalig is en er veel uren aan besteedt. De ervaring boeit zonder twijfel van vertrek tot aankomst. Je valt van de ene verwondering in de andere. Van wit naar blauw ijs, zoals je dat nooit eerder zag voorbij drijven. In de meest fascinerende vormen. Een aanrader is een voettocht over een van de gletsjers in deze magische wereld van ijs.

Pluspunten Los Glaciares National Park

 • Een magische wereld van ijs

Minpunten Los Glaciares National Park

 • Wij hebben geen minpunten genoteerd.
Ultieme tip: Blijf bij de vaartocht niet steeds binnen, hoe koud de wind ook is. De geur en het gevoel ervaar je buiten optimaal; ze blijven je voor altijd bij.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Ijs, ijs en nog eens ijs (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Fred Louwerse op 28 december 2017

Machtig mooi de ijsmassa's in dit National Park. En maar hopen dat er met een grote knal weer een stukje van de Perito Moreno Glacier breekt. Deze gletsjer is goed bereikbaar via de verschillende walkways.
Ook is de boottocht over Argentino Lake naar de Upsala en Spegazzini gletsjer erg leuk. Hier vaar je tussen de ijsbergen.

8,5
9 Algemene ervaring
9 Natuur
9 Stranden
8 Wildlife
8 Overige activiteiten
8 Bereikbaarheid

Pluspunten Los Glaciares National Park

 • voorzieningen
 • natuurschoon

Minpunten Los Glaciares National Park

 • toegangsprijs park
Ultieme tip: Zorg dat je bij de Perito Moreno Glacier vroeg of laat bent om de toeristenmassa voor te zijn. Boot op tijd reserveren!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Gletsjer Walk (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door An Li Chi op 12 november 2017

Perito Moreno Gletsjer bevindt zich in het Los Glaciares National Park. Wat een geweldig mooi gebied!
Mocht je de kans hebben boek dan zeker de 'big walk' voor de gletsjer. Echt een supermooie ervaring om op een grote gletsjer te lopen.

Pluspunten Los Glaciares National Park

 • Prachtig natuur gebied
 • Het gehele gebied
 • De gletsjers

Minpunten Los Glaciares National Park

 • Prijzig
Ultieme tip: Doe de Big Walk op de Perito Moreno!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Patagonia again (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Elise Houben op 06 november 2017

Patagonie blijft mooi. Na 9 jaren opnieuw bezocht en weer geen spijt!
Dit keer wat minder tijd en dus minder excursies gedaan, hier wel spijt van!
Je ziet dat de gletsjers schrikbarend snel afnemen: wat doen we de aarde aan?

7,0
8 Algemene ervaring
8 Natuur
6 Stranden
6 Wildlife
8 Overige activiteiten
6 Bereikbaarheid

Pluspunten Los Glaciares National Park

 • Schitterende natuur

Minpunten Los Glaciares National Park

 • Beperkt bereikbaar
Ultieme tip: Niet bezuinigen op excursies, deze zijn zeker de moeite waard.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Gletsjer Perito Montero (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Eveline Jacobs op 07 juni 2017

Wij zijn vanuit Buenos Aires naar El Calafate gevlogen, daar aangekomen hebben we bij een boekingskantoortje in het stadje een dagtour geboekt naar de gletsjer Perito Montero.
De volgende ochtend werden we vroeg opgehaald met een busje om naar het nationale park te rijden, daar hebben we eerst rondglopen bij het uitzichtpunt waar je mooi zicht hebt op de gletsjer ook hoor je het ijs kraken en afbreken, daarna de schoenen met pinnen aangedaan en hebben we ongeveer 1 1/2 uur over de geletsjer gelopen. Aan het einde van de wandel tour kregen we een glas wiskey met ijsklontjes van gletsjerijs. We hadden een hotel in El calafate (zelf geboekt via hotel booking website). Zorg dat je zelf zonnebrand, zonnebril, handschoenen, muts en warme kleding meeneemt. Als je het wilt kopen in el calafate betaal je de hoofdprijs. Zorg voor goede wandel schoenen (liefst waterdicht) deze kun je ook huren bij de winkels in el calafate voor 7 eur per dag. In juni en juli zijn er geen tours naar de gletsjer. De tour incl entree voor het national park was ongeveer 127 us dollar.

Ultieme tip: Lopen over de gletsjer!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Perito Moreno Gletsjer (bezocht in april 2014)

Review geschreven door Lieke van den Broek op 15 mei 2017

Los Glaciares National Park is een prachtig natuurgebied in Patagonië, Zuid-Argentinië. De natuur is overweldigend mooi en je kunt er wandelen, hiken of genieten van al het moois om je heen. Ik heb een dagexcursie gemaakt naar de Perito Moreno Gletsjer. Hoewel ik van te voren al hoge verwachtingen had, was het nog mooier dan gedacht. De gletsjer strekt zich, zo lijkt het, oneindig uit. De afbrekende stukken ijs zorgen voor een spectaculair effect wanneer ze in het water storten. Neem de tijd voor dit park, want je kunt je hier blijven verbazen.

Pluspunten Los Glaciares National Park

 • Looproute langs het water
 • boottocht mogelijk
 • hiken op de gletsjer mogelijk

Minpunten Los Glaciares National Park

 • Afgelegen dus alleen bereikbaar met auto of bus
Ultieme tip: Ga mee op een bootje en vaar langs de gletsjer op. Pas wanneer je zo dichtbij bent zie hoe hoog en indrukwekkend het echt is.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Ijzig mooi (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Marga Steenhouwer op 30 januari 2017

Ga je naar Argentinië mag je het gebied Patagonië zeker niet overslaan. In dit gebied heb je het Los Glaciares National Park een prachtig gebied waar de beroemde gletsjer Perito Moreno ligt. De mooie gletsjers met het prachtige blue ice ontnemen je de adem ik kon er geen genoeg van krijgen. Prachtige blauwe meren omringen de gletsjers. Is ijs niet alleen wat je zoekt kun je richting El CHalten gaan waar je kunt genieten van de prachtige natuur van het National Park waaronder het Fitz Roy Massief. Het Los Glaciares National Park biedt voor iedereen wat wils en is zeker een aanrader. Je moet wel van wandelen houden. Je bent een entree fee verschuldigd voor het National Park maar dit geldt niet voor het park bij El Chalten.

Pluspunten Los Glaciares National Park

 • prachtige natuur
 • veel wandelroutes
 • goed bereikbaar

Minpunten Los Glaciares National Park

 • veel toeristen
 • niet heel goedkoop
Ultieme tip: Neem de tijd voor dit Nationale Park zorg wel van te voren voor een reservering bij hotel of Bed & Breakfast. Het is een druk bezocht National Park.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Specialisten Argentinië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Suriname kenner
Sponsors