Quebrada de Humahuaca

Quebrada de Humahuaca

door Charlotte de Vries

In de dorre vallei Quebrada de Humahuaca liggen bergen als keurig gestapelde haaientanden verspreid. De tanden kleuren van roomwit tot donkerrood en creëren een kleurenpalet dat bij elk lichtinval verandert. Tegen dit spectaculaire achtergrond wandel je langs pittoreske dorpjes, naar verborgen watervallen en grotten.

Quebrada de Humahuaca ligt in het verre noorden van Argentinië. De vallei heeft al meer dan 10.000 jaar toneel gestaan voor de jagers en verzamelaars, het Incarijk en de Spaanse Onafhankelijkheidsoorlog. Zoek hun sporen op in de dorpjes van Quebrada de Humahuaca en verken het omliggende natuurschoon tijdens je rondreis door Argentinië.

ZELF NAAR Argentinië?

Bekijk alle 61 reizen naar Argentinië

Dorpjes in Quebrada de Humahuaca

Stofwolken kolken achter je auto omhoog wanneer je door de Quebrada de Humahuaca rijdt. Al snel doemen de zigzaggende kleurlagen van de Cerro de los Siete Colores (Heuvel van zeven kleuren) voor je op. Aan de voet van deze heuvel ligt het dorpje Purmamarca. Haar kleien huizen, ambachtelijke markt en kleurige heuvel trekken veel toeristen.

Vanuit Purmamarca maak je verschillende hiketochten naar de spectaculaire omgeving. Je wandelt rond in de kleurige bergen en zoekt flamingo's op in de lagune.

Humahuaca

Een dorp dat minder is aangetast door toeristen is de grootste nederzetting in Quebrada de Humahuaca: Humahuaca. Straten van kinderkopjes, rustige pleinen en gekleurde huisjes tekenen dit dorp. Humahuaca ligt tegen de Serranias del Hornocal, de meest hoekige en kleurige bergen van het gebied.

Tilcara

Veel toeristen verkennen Quebrada de Humahuaca vanaf het pittoreske Tilcara. Het dorp is bevolkt door lokale boeren en kunstenaars die de stad hebben ontvlucht. Deze interessante mix zorgt voor een gezellige sfeer in het dorp. Ook Tilcara biedt schitterende wandelingen, naar verborgen grotten, watervallen en bergen die je vakantie naar Argentinië vrolijk inkleuren.

Reizen Argentinië

Specialisten Argentinië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Brazilië kenner
Sponsors