Culinaire rondreis Argentinië
Like ons op Facebook

Culinaire rondreis Argentinië

door Charlotte de Vries

Argentinië is een land om je vingers bij af te likken. De lokale keuken werd in de koloniale tijd getoucheerd met Italiaanse en Spaanse invloeden. Het resultaat is fenomenaal. Dus bereid je voor op urenlang tafelen in parrillas om te genieten van de sappigste steaks en ’s werelds beste malbec. ¡Salud!

Voor alle levensgenieters hebben we deze culinaire rondreis door Argentinië uitgestippeld. Een wijnroute van maar liefst 5.000 kilometer die je van Buenos Aires naar de meest verrukkelijkste wijnsteden in Argentinië begeleidt. Neem alvast contact op met een diëtist. Die ga je nodig hebben na deze culinaire rondreis door Argentinië!

Bezienswaardigheden tijdens je culinaire rondreis in Argentinië

Buenos Aires is niet zomaar de hoofdstad van Argentinië. Het is de culinaire hoofdstad van Argentinië. Je vindt hier de meest cosmopolitische restaurants van het land. In de barrio (wijk) Palermo bevindt zich de grootste concentratie, maar in San Telmo en Villa Crespo duik je nog de authentieke en lokale cafés in. Tip: proef hier Argentijnse pizza’s. Ze verdrinken in gesmolten mozzarella.

Je reist door de Pampas, thuisland van de Argentijnse, zacht-als-boter biefstukken, naar de beroemde wijnstad Mendoza. Verblijf een paar nachten in een bodega, een wijnboerderij, en proef allerlei soorten malbec terwijl je geniet van een uitzicht op het besneeuwde Andesgebergte. Trek daarna het gezellige centrum in. ’s Avonds worden de stoepen en straten overgenomen door de cafés en restaurants!

Salta is je volgende bestemming. Deze pittoreske stad ligt te midden van wijnranken en rode bergen. Hier staan empanada’s (zachte, gevulde pasteitjes) en locro (traditionele stoofpotjes met witte maïs en chorizo) op het menu. Verken ook de culinaire plaatsen waar Salta mee omringd is, zoals Cachi en Cafayate.

In de noordoostelijke provincie Misiones maak je een heel andere culinaire ontdekkingsreis. Misiones is de geboorteplaats van mate, de nationale drank van Argentinië. Bezoek de theeplantages, zoals Estancia Santa Inés, en haal wat verse mate voor mee naar huis! En, niet en nooit te vergeten, maak een uitstapje naar de kilometerslange Iguaçu Falls.

Het dessert van je culinaire rondreis door Argentinië is aangebroken. Rosario staat als laatste op het menu. Deze stijlvolle stad kijkt uit op de Río Paraná en is daardoor rijk aan fantastische visrestaurants. Hier proef je lokale riviervissen zoals dorad, boga en surubí. Allemaal musts.

Beste reistijd voor een culinaire rondreis in Argentinië

De beste reistijd voor deze wijnroute door Argentinië is het voorjaar, september en oktober, en het najaar, april en mei. De zomermaanden kan je door de warmte en drukte beter vermijden. De wintermaanden bieden je niet de gelegenheid om, zoals Nederlanders dat graag willen, lekker te ‘terrassen’.

Trek voor de wijnroute zoveel tijd uit als je maag kan verdragen, maar houd rekening met ongeveer twee weken. Dan heb je genoeg tijd om op elke bestemming even uit te buiken.

Routebeschrijving en vervoer

Voor deze rondreis door Argentinië zou je een auto kunnen huren. De afstanden tussen de steden zijn alleen vrij lang, dus bereid je voor op lange ritten. Je kunt de lange afstanden ook per bus afleggen en bijvoorbeeld voor de wijnregio rondom Salta een huurauto regelen. De bussen zijn speciaal ontworpen voor lange ritten, dus ze zijn erg comfortabel.

Ga je liever op pad met een reisorganisatie? Bekijk hier het aanbod voor een rondreis door Argentinië!

Fotocredits: Ignacio Sanz | Miriam Ramos | Marco Versch

Like deze pagina

Reizen Argentinië

Foto's & video's Culinaire rondreis Argentinië

Specialisten Argentinië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Peru kenner
Sponsors