Tierra del Fuego National Park

Tierra del Fuego National Park

door Charlotte de Vries

Het Tierra del Fuego National Park dankt haar waanzinnige landschap aan een glaciale erosie. De heuvels in het noorden van het natuurpark groeien richting het zuiden uit tot ruige bergen, donkerblauwe meren, gletsjervalleien, loofbossen, baaien en stranden. Trek tijdens je vakantie naar Argentinië een dagje uit voor natuurpark Tierra del Fuego.

Het ijskoude Tierra del Fuego National Park ligt zo'n twaalf kilometer ten westen van Ushuaia, de hoofdplaats van de zuidelijke archipel Vuurland. Meer dan 630 vierkante kilometer strekt het reservaat uit over delen van de kust van het Beaglekanaal, het Altos Andesgebergte en Patagonisch regenwoud.

ZELF NAAR Tierra del Fuego National Park?

Bekijk alle 5 reizen naar Tierra del Fuego National Park

Geschiedenis langs het Beaglekanaal

Tienduizend jaar lang woonde het indianenvolk Yaghan in hutjes langs het Beaglekanaal. Met kajaks joegen ze op zeeleeuwen en vissen. Maar rond 1880 betraden Europese kolonisten het land met wapens en vreemde ziektes, die voor de Yaghan het einde betekenden. In 1960 werd het stuk land uitgeroepen tot een natuurpark en waren alleen nog wat ruïnes van de Yaghan over.

's Werelds zuidelijkste natuurpark

Je betreedt het meest zuidelijke natuurpark van de wereld met de 'Tren del Fin del Mundo', oftewel de 'Trein naar het einde van de wereld'. Vanuit je raam zie je besneeuwde bergtoppen en uitgestrekte meren aan je voorbij trekken.

Na een korte rit kom je aan in het midden van een gletsjervallei. Vanaf hier begeleiden verschillende wandelpaden je door het park. Trek je stevigste schoenen aan en hike naar het uitkijkpunt van Lapataiabaai. Of bezoek de bevers bij de beek Los Castores.

Gletsjers en vogels

Als je voeten moe zijn, maak dan een boottocht door het Tierra del Fuego National Park. Je zeilt over het Beaglekanaal langs gletsjers en hoge bergpieken. Pinguïns zwaaien naar je vanaf onbewoonde eilandjes.

Naast pinguïns leven er nog een aantal bijzondere vogelsoorten in het natuurpark. Houdt je fotocamera gereed voor overvliegende condors, albatrossen, kelpganzen en scholeksters. Of zoek de grond af naar de komische, niet-vliegende bergbeekeenden. Met een beetje geluk zie je deze ijzige vogels in het spectaculaire Tierra del Fuego National Park.

Reizen Tierra del Fuego National Park

Meer Tierra del Fuego National Park

Specialisten Argentinië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Suriname kenner
Sponsors