Drinken: Argentijnse wijn

Drinken: Argentijnse wijn

door Veerle Witte

Argentinië staat bekend om haar kruidige kwaliteitswijnen, waarin je het temperament van het land proeft. In het warme noordelijke Salta, aan de rand van het Andesgebergte in Mendoza en zelfs in het ijskoude Patagonië: overal in Argentinië lijken de druiven het goed te doen!

Argentinië kent vele wijngebieden, maar veruit de meeste wijn wordt in Mendoza gemaakt. Zeventig procent van alle Argentijnse wijn komt uit dit woestijnachtige gebied. Het warme en droge klimaat leent zich perfect voor wijnbouw.

ZELF NAAR Argentinië?

Bekijk alle 105 reizen naar Argentinië

Malbec uit Mendoza

Eeuwen geleden legden de Inca's hier al een geavanceerd netwerk van irrigatiekanalen aan, waardoor het smeltwater van de Andes het gebrek aan regen compenseert.

Veel toeristen komen op het stoffige stadje Mendoza af om de heerlijke Malbec te proeven. Deze druif levert in dit klimaat de beste wijn, met een sterk en kruidig aroma. Een wijntoer neemt je mee naar de eindeloze wijngaarden en de grootste wijnhuizen om het proces van druif tot fles wijn van dichtbij te zien. Daarna volgt een cursusje wijnproeven, waarbij het wijnhuis je de beste wijnen voor zal zetten.

Weleens aan Zuid-Afrika gedacht?

Bekijk alle bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

Sauvignon uit Salta

Of het nou in de vrieskou of in de zinderde hitte is, de Argentijnen kunnen overal wijn maken. Zo komen er uitstekende Torrentes-wijnen uit Salta en is het koude klimaat van Patagonië vooral geschikt voor witte druifsoorten zoals Chardonnay, Semillon en Sauvignon.

Doordat de meeste Argentijnse wijngaarden zich op grote hoogtes bevinden, genieten de druiven van extreem veel zon. Dit geeft de Argentijnse wijnen een intense smaakintensiteit en een vollere kleur. De wijnen zijn iets robuuster en passen daarom perfect bij de Argentijnse eetgewoontes: veel vlees. En dat komt mooi uit, want Argentijnen houden wel van een wijntje!

Onafhankelijk advies over je reis naar Argentinië

De reisspecialisten van de Zuid-Amerika Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Argentinië. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Zuid-Amerika Desk!

Like deze pagina

Reizen Argentinië

Specialisten Argentinië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

ZuidAmerika.nl kenner
Sponsors