Dit is het meest onderschatte stadje van Argentinië

Dit is het meest onderschatte stadje van Argentinië

door Emma van Kampen

“Cultuur, geschiedenis én sfeer maken een stad voor mij bijzonder. Het koloniale stadje Salta blinkt daar overal in uit.”

Rode kloven, rotspartijen en dorre begroeiing is alles wat ik de afgelopen paar uur heb gezien. Ik ben op weg naar Salta in het noordwesten van Argentinië. Na nog een uurtje gasgeven, verruil ik eindelijk de droge vallei voor het centrum van het koloniale stadje. Ik ga op verkenningstocht. Terwijl ik over de vele kiezelstraten loop en het oude centrum vol oude traditionele gebouwen bekijk, heb ik het gevoel alsof ik in Andalusië ben. 

Ik loop richting het hart van de stad waar de roze Kathedraal van Salta staat. De twee klokkentorens vormen al een blikvanger. Eenmaal binnen sta ik perplex van de hoeveelheid artefacten en gouden versieringen. Na al dat cultuur snuiven wandel ik naar Plaza 9 de Julio. De typisch Spaanse terrasjes, straatartiesten en muziek ademen het plein leven in. Na wat empanadas en maté struin ik richting Parque San Marin waar ik de Telerifico kabelbaan naar Cerro San Bernardo neem. In acht minuten sta ik op 285 meter hoogte én heb ik magisch uitzicht over de héle omgeving. 

ZELF NAAR Argentinië?

Bekijk alle 61 reizen naar Argentinië

Reizen Argentinië

Specialisten Argentinië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Suriname kenner
Sponsors