Puerto Varas Puerto Varas

Puerto Varas

door Willeke van Doorn

In Puerto Varas loop je door een koloniaal dorpje vol Duitse invloeden, beklim je vulkanen, kayak je over het gigantische Llanquihuemeer en bezoek je het nabijgelegen Vicente Pérez Rosales Park. Welkom in het outdoorparadijs van Chili!

In het zuiden van het Lake District ligt Puerto Varas. Op slechts 23 kilometer van de grotere stad Puerto Montt heeft Puerto Varas zich ontpopt tot een populaire toeristenbestemming en een onmisbare stop tijdens je rondreis door Chili. Het aangrenzende meer en de vulkanen maken van Puerto Varas een waar outdoorparadijs. Kayaken, vissen, klimmen of skiën, je hoeft hier niet stil te zitten!

ZELF NAAR Puerto Varas?

Bekijk alle 12 reizen naar Puerto Varas

Duits dorpje in Chili

Neem voordat je je op de outdooractiviteiten stort eerst een kijkje in Puerto Varas zelf. Dit charmante dorpje doet wat Europees aan dankzij de Duitse architectuur die nog overeind staat sinds Duitse kolonisten zich eind negentiende eeuw hier vestigden.

Die Duitse invloeden zie je overal terug, van de architectuur tot in de keuken. Een goed voorbeeld is de grootste kerk in het dorp, die niet te missen is dankzij de felrode, puntige torens. In de café's in Puerto Varas drink je een Duits biertje of smul je van een küchen.

Outdoorparadijs Puerto Varas

Vanuit het centrum loop je gemakkelijk naar het Llanquihuemeer dat aan Puerto Varas grenst. Verken het op één na grootste meer van Chili per kayak en peddel over het helderblauwe water, terwijl je uitkijkt over de vulkanen Osorno en Calbuco die hoog boven het meer uittorenen.

Wil je de Osorno vulkaan van nog dichterbij zien? Een pittige beklimming leidt naar de top van de vulkaan. De klim begint tussen het zwarte vulkanische zand dat langzaam over gaat in sneeuw en ijs.

Hoe hoger je komt, hoe zwaarder de tocht wordt, maar het fantastische uitzicht is de inspanning meer dan waard. Eenmaal op de top kijk je uit over het blauwe meer, het dorp en de vulkaan Calbuco.

Vicente Pérez Rosales Park

De outdooractiviteiten trekken veel reizigers naar Puerto Varas. Daarnaast is het plaatsje ook een ideale uitvalsbasis om de natuurgebieden in de regio te verkennen tijdens je vakantie in Chili. Na minder dan een uur rijden, loop je al het schitterende Vicente Pérez Rosales Park in.

In het oudste park van Chili wandel je tussen de vulkanen en meren, langs kletterende watervallen en door dichtbegroeide, groene bossen. Zwem in meren omringd door besneeuwde vulkanen, verken het park te paard of maak een boottocht over het meer Todos los Sandos.

Na een dag hiken, paardrijden en zwemmen in Vicente Pérez Rosales Park kruip je je tent in en slaap je tussen de vulkanen of overnacht je in een hotel in het nationale park. Of keer weer terug naar Puerto Varas, waarvandaan je een dagtour kan maken naar het park, en sluit je dag af met een Duits biertje aan het water.

Reizen Puerto Varas

Meer Puerto Varas

Specialisten Chili

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Chili kenner
Sponsors