Feestdagen & Festivals Chili

Feestdagen & Festivals Chili

In Chili worden veel festivals gehouden, om heiligen te eren of om de start van het wijnseizoen te vieren. In januari en februari is er in elke Chileense stad livemuziek en vuurwerk. Het jaarlijkse internationale muziekfestival vindt dan plaats. Tijdens dit festival worden de publieke parken omgetoverd tot openluchtpodia.

Festival de la Virgen del Carmen

Eén van de grootste feesten is het Festival de la Virgen del Carmen. Dit feest wordt in juli gehouden in la Tirana, een klein dorpje in het noorden van Chili.

Het feest trekt meer dan 80.000 pelgrims naar het anders zo rustige dorpje. Ze dansen de Diabladas, een dans om de duivel te verjagen. De dansers dragen mooi versierde duivelse maskers. De hele week lang zingen en dansen mensen op straat. Het feest lijkt wel 24 uur per dag door te gaan. Erg leuk om dit als bezoeker mee te maken.

Maand Dag Feestdag of festival Plaats
Januari
Februari Fiesta de la Candelería
Festival Costumbrista
Carnaval
Tapati Rapa Nui festival
Copiapó
overal
Putre
Paaseiland
Maart
April
Mei
Juni 29 Fiesta de San Pedro y San Pablo San Pedro de Atacama
Juli Festival de la Virgen del Carmen
Carnaval de Invierno
La Tirana
Punta Arenas
Augustus
September
Oktober
November Santiago Urbano Electronico Santiago
December

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Chili

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Suriname kenner
Sponsors