Religie & Tradities Chili

Religie & Tradities Chili

Wat zijn de belangrijkste religies in Chili?

De grootste religie in Chili is het christendom. Meer dan 90 procent van de bevolking is katholiek en gaat naar de kerk. De rest van de bevolking is protestants.

Kleine groepen van oorspronkelijke bewoners hebben onder druk van de Spanjaarden ook het katholieke geloof aangenomen. Ze hebben dit verweven met hun eigen tradities, waardoor dingen als voorouderverering en geloven in geesten wordt verbonden met het christendom.

ZELF NAAR Chili?

Bekijk alle 54 reizen naar Chili

Wat zijn belangrijke tradities in Chili?

Een traditie in Chili is die van de huaso, de Chileense cowboys. Deze ruige mannen leven op estancias, oftewel boerderijen, op het platteland. De huaso-cultuur wordt in leven gehouden door rodeo's en cowboyfeesten te organiseren.

De bevolking van Paaseiland hebben ook hun eigen tradities. Zo hebben ze de bekende ahu en moai gemaakt, de bekende grote stenen hoofden en altaars.

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

Zoals in vele landen vinden niet alle mensen het leuk om op de foto gezet te worden. Vooral de inheemse volkeren zijn wat foto's betreft erg terughoudend. Vraag altijd eerst toestemming voordat je een plaatje schiet.

Reizen Chili

Specialisten Chili

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Suriname kenner
Sponsors