Religie & Tradities Chili

Religie & Tradities Chili

Wat zijn de belangrijkste religies in Chili?

De grootste religie in Chili is het christendom. Meer dan 90 procent van de bevolking is katholiek en gaat naar de kerk. De rest van de bevolking is protestants.

Kleine groepen van oorspronkelijke bewoners hebben onder druk van de Spanjaarden ook het katholieke geloof aangenomen. Ze hebben dit verweven met hun eigen tradities, waardoor dingen als voorouderverering en geloven in geesten wordt verbonden met het christendom.

ZELF NAAR Chili?

Bekijk alle 80 reizen naar Chili

Wat zijn belangrijke tradities in Chili?

Een traditie in Chili is die van de huaso, de Chileense cowboys. Deze ruige mannen leven op estancias, oftewel boerderijen, op het platteland. De huaso-cultuur wordt in leven gehouden door rodeo's en cowboyfeesten te organiseren.

De bevolking van Paaseiland hebben ook hun eigen tradities. Zo hebben ze de bekende ahu en moai gemaakt, de bekende grote stenen hoofden en altaars.

De beste deals en reistips in je mailbox?

Meld je aan voor de ZuidAmerika.nl nieuwsbrief!

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

Zoals in vele landen vinden niet alle mensen het leuk om op de foto gezet te worden. Vooral de inheemse volkeren zijn wat foto's betreft erg terughoudend. Vraag altijd eerst toestemming voordat je een plaatje schiet.

Onafhankelijk advies over je reis naar Chili

De reisspecialisten van de Zuid-Amerika Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Chili. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Zuid-Amerika Desk!

Like deze pagina

Reizen Chili

Specialisten Chili

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Paraguay kenner
Sponsors