Veiligheid Chili

Veiligheid Chili

Naar welk gebied kan ik beter niet reizen in Chili?

Chili is één van de veiligste landen van Zuid-Amerika. Er zijn een paar gebieden waar je extra moet uitkijken. Dit is bij de grenzen met Peru en Bolivia in het noorden en de grens met Argentinië in het zuiden. Deze gebieden zijn oude mijnenvelden. De meeste mijnenvelden zijn duidelijk aangegeven.

Raadpleeg voor actuele reisadviezen de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Waar moet ik extra voorzichtig voor zijn in Chili?

Wanneer je de oceaan ingaat, moet je altijd rekening houden met sterke stromingen in het water. Soms staan er borden met 'zwemmen niet ok'. Ga dan ook zeker niet het water in.

Wat zijn de alarmnummers in Chili?

De alarmnummers van Chili zijn respectievelijk:
van de brandweer: 132
van de politie: 133
van de ambulance: 131

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Chili

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Brazilië kenner
Sponsors