Vervoer Chili

Vervoer Chili

Wat zijn de vervoersmiddelen in Chili?

De infrastructuur van Chili verschilt per gebied. In het noorden en midden van Chili gaan genoeg bussen en vliegtuigen om je te brengen waarheen je maar wilt. Hoe zuidelijker je gaat, hoe moeilijker het is om te reizen. Vooral in de winter kunnen wegen onbegaanbaar zijn door hevige regen- of sneeuwval.

Vliegtuig

Er gaan verschillende nationale vluchten in Chili. Deze vluchten zijn echter niet goedkoop. Let erop dat sommige retourvluchten goedkoper zijn dan enkeltjes.

ZELF NAAR Chili?

Bekijk alle 56 reizen naar Chili

Trein

De Empresa de Ferrocarriles del Estado heeft treinen in het zuiden van Chili. Van Santiago naar Chillán, Concepción en Temuco. Ook reis je per trein naar Puerto Varas en Puerto Montt. Er zijn verschillende klassen. De meeste luxe plek is een privécoupé met twee bedden en een wasplek.

Bus

Het bussysteem in Chili is zeer goed. De lange afstandbussen zijn comfortabel en ze vertrekken op tijd. De luxe bussen serveren zelfs maaltijden. In elke stad zijn verschillende busterminals van verschillende busbedrijven. Het is wel een heen en weer geloop om uit te vogelen welk bedrijf de goedkoopste tickets biedt. Twee goede busbedrijven zijn Pullman Bus en Tur Bus.

Binnen de steden van Chili rijden ook stadsbussen, de zogenaamde micros. Je kaartje koop je in de bus.

Metro

Hoofdstad heeft een metronetwerk. Dit is het enige metronetwerk van Chili. Het is er schoon en veilig, en brengt je naar alle wijken van de stad.

Boot

In het zuiden van Chili gaan veerboten van Puerto Montt naar Chaitén en Coyhaique. Houdt er rekening mee dat sommige veerboten alleen gaan tijdens de Chileense zomer.

Taxi's

Alle steden van Chili hebben taxi's, waarvan de meesten een meter hebben. Soms is het beter van te voren een prijs af te spreken met de chauffeur, om gedoe achteraf te voorkomen. Colectivos zijn taxi's met vaste prijzen naar een vaste bestemming. Meestal zijn dit busjes waar zo veel mogelijk mensen in gepropt worden.

Huurauto

Je eigen auto hebben in Chili zorgt ervoor dat je ook op de afgelegen plekken komt. Vooral in de Atacama woestijn in het noorden en op Paaseiland is het handig om je eigen jeep te hebben. Je moet wel 21 jaar of ouder zijn en in het bezit van een rijbewijs.

Reizen Chili

Specialisten Chili

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

ZuidAmerika.nl kenner
Sponsors