Specialisten Chili

Riksja Argentinië & Chili

Chili: een land van wijnen, vulkanen en ijsvlaktes. Een land om absoluut verliefd op te worden. Wij, Riksja’s Argentinië- en Chili-fanaten, werden dat in elk geval wel. We delen graag onze tips zodat jij een even onvergetelijke reis kunt maken! Slaap in een werkende wijnbodega, hike door Torres del Paine of spot lama’s en pinguïns in het wilde landschap. Onze tip: combineer met Argentinië!

bekijk alle reizen van Riksja Argentinië & Chili Best geboekte reizen

Djoser

Sinds haar oprichting dertig jaar geleden is Djoser gespecialiseerd in het verzorgen van groepsreizen naar zo’n honderd bestemmingen, ver weg en dichtbij. Wil je een avontuurlijke en afwisselende rondreis door Chili maken? dan moet je bij Djoser zijn! Wij koppelen alle voordelen van een groepsreis aan veel individuele vrijheid zodat je Chili op je eigen manier leert kennen.

bekijk alle reizen van Djoser Best geboekte reizen

Evaneos

Kent u het innovatieve concept van Evaneos al? Dit reisplatform maakt haar rondreizen niet zelf, maar schakelt hiervoor de hulp in van reisagenten vanuit de hele wereld. Doordat zij werken vanuit de reisbestemming kunnen zij reizigers ontzettend goed helpen en adviseren. Ook na aankomst staan zij nog voor u klaar indien dat nodig is.

bekijk alle reizen van Evaneos Best geboekte reizen

ANWB Vakantie

Zoutwoestijnen, zandstranden, gletsjers en turquoise meren: in Chili kijk je je ogen uit en draait je camera overuren. Ontdek de overweldigende natuur en de prachtige steden van Chili met ANWB Vakantie. Wij zijn gespecialiseerd in groepsreizen en privé rondreizen naar verre bestemmingen en laten u graag de mooiste plekken van Chili zien.

bekijk alle reizen van ANWB Vakantie Best geboekte reizen

Sawadee

Sawadee is een reisorganisatie die staat voor bijzondere rondreizen. Ga met ons op pad en je ervaart Chili écht. We laten je meer zien dan alleen Chili’s bekendste bezienswaardigheden zien en brengen je tevens in contact met de plaatselijke bevolking. Wil jij ook zo’n onvergetelijke reis maken? Ons team van reisspecialisten geeft je graag persoonlijk en professioneel reisadvies over Chili. 

bekijk alle reizen van Sawadee Best geboekte reizen

Van Verre Reizen

De specialisten van Verre Reizen gaan regelmatig zelf op reis naar Chili om zo goed mogelijk te kunnen adviseren bij het samenstellen van jouw rondreis door Chili. Jij geeft je wensen aan en de specialisten van Van Verre stellen jouw privéreis op maat naar Chili samen.

bekijk alle reizen van Van Verre Reizen Best geboekte reizen

Condor Travels

Condor Travels is dé selfdrive specialist voor Argentinië en Chili. Al onze reizen zijn maatwerk reizen en kunnen geheel naar jouw wensen worden aangepast! Chili is een enorm langgerekt land en vaak wordt er gekozen voor een bepaalde regio zoals de Carretera Austral, Torres del Paine of de woestijn in het noorden bij San Pedro.

bekijk alle reizen van Condor Travels Best geboekte reizen

Vamonos Travels

Onze naam verwijst naar onze voorliefde voor Zuid-Amerika waar onze eerste reizen naartoe gingen. Inmiddels zijn we 30 jaar verder en blijven we nog altijd nieuwe plekken ontdekken. We nemen u graag mee op een individuele rondreis naar Chili die we op maat voor u samenstellen. Met het vliegtuig, de auto of toch liever met de bus? Wat uw wensen ook zijn, onze specialisten weten precies wat u zoekt.

bekijk alle reizen van Vamonos Travels Best geboekte reizen

Tico Reizen

De veelzijdigheid aan klimaten en indrukwekkende landschappen maken Chili tot een zeer aantrekkelijke reisbestemming. Tijdens uw reis laten we u graag verblijven in bijzondere accommodaties die speciaal zijn geselecteerd door onze reisspecialisten. Uit eigen ervaring adviseren we u over het mooist mogelijke reisprogramma en stellen uw ideale Chili rondreis samen. Neem contact met ons op voor een uniek reisplan.

bekijk alle reizen van Tico Reizen Best geboekte reizen

Reisroutes Chili

Reviews Chili

Chili is de leukste plek om op reis te gaan! (bezocht in augustus 2014)

Review geschreven door Carolinasluimer Sluimer op 28 december 2018

Chili is de mooiste plek om op vakantie te gaan!
Ik ga heel vaak heen omdat je daar veel kunt doen. Je kunt zowel van de cultuur als de natuur genieten. Wil je naar de koud, ga naar Chili: Patagonië is een ideale bestemming om gletsjers en natuur te zien. Wil je naar de warmte? ga naar Chili: de woestijn biedt een schitterend verblijf met zijn mooie geisers. Wil je op wintersport? ga naar Chili! de Andes gebergte is een ontzettend leuke gebied om op wintersport te gaan. Kortom: Chili heeft alles!

9,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Chili

 • Natuur
 • cultuur
 • zon
 • wintersport
 • zee
 • bergen
 • gescheidenis
 • liefde
 • drank
 • dans

Minpunten Chili

 • grote afstanden
 • ver
 • duur.
Ultieme tip: Je moet alles zien!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Chili, droomreis (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Lısanne Blom op 13 december 2018

Wat was dit een super mooie reis, al veel landen gezien maar dit was we de mooiste. Gereisd naar paar dagen paaseiland, door naar het noorden waar super mooie landschappen zijn, zandvlaktes, lagunes, flamingo's en landschappen met sneeuw op de bergen. In het zuiden mooie wandelingen gemaakt naar torres del paine. En een super mooie expeditie cruise naar kaaphoorn en onderweg meer stops om bij gletsjer te kijken uitzichten te bekijken en naar pinguïn eiland te bezoeken.

8,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
6 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Een expeditie cruise van ushuaia naar kaaphoorn en dan punta arenas. De mooiste en bijzonderste ervaring. Zeker het geld waard om te doen.
Aangeraden voor: Backpackers, Natuurliefhebbers

Chili, indrukwekkend is te zacht uitgedrukt. (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Alexander van Dijk op 20 november 2018

Een schitterend land met een kustlijn van bijna 5000km.
Een tropisch klimaat in het noorden en een Arctisch klimaat in het zuiden.
Zuid Chili heeft prachtige fjorden met besneeuwde bergtoppen, vele gletsjers en het Andesgebergte als een decorachtige toneelachtergrond.
Op een cruiseschip schuift al deze natuurpracht langzaam aan je voorbij en wil je het liefst niet meer naar je hut om te slapen.
Ook vele aanlegplaatsen bieden de mogelijkheid om dit landschap voor altijd met je camera en al je zintuigen vast te leggen.
Zo ook de Petrohué waterval nabij Puerto Monttt , zie foto, een van de vele natuurreservaten van het land.

Pluspunten Chili

 • natuur
 • bevolking
 • heerlijk eten

Minpunten Chili

 • niet ervaren
Ultieme tip: Maak er een cruise, het is onvergetelijk.
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Backpacken in Chili een must! (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Christine Hammink op 10 december 2017

Wauw Wauw Wauw, Chili! Wat een prachtige reisbestemming is dat. Begonnen in Santiago en naar een paar dagen doorgevlogen naar een vriendin in Puerto Natales. Ik dacht dat Santiago al helemaal het einde was, maar het zuiden kan er zeker wat van. Zuid-Chili is zo ontiegelijk mooi, tijdens de zon, regen en sneeuw, het maakt niet uit. Naast het prachtige landschap is het ook een heerlijke cultuur, lukt het vandaag niet dan doen we het morgen wel. No stress, just relax and chill! Ik heb zo onwijs veel gedaan, van liften, tot hiken, tot sandboarden tot zo gek niet te bedenken. Niet te beschrijven in alleen maar 2.000 woorden.

9,1
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Chili

 • Fijne locals
 • Prachtige natuur
 • Weinig toeristen in het zuiden

Minpunten Chili

 • Kans op insneeuwing
Ultieme tip: Maak vooral geen planning tijdens het backpacken en zie wat het leven je brengt en bovenal: GENIET!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Atacama woestijn (bezocht in maart 2008)

Review geschreven door Jos Offermans op 21 november 2017

Niet zo heel ver van San Pedro de Atacama op de Altiplano in Noord Chili ligt Salar de Tara, een zoutmeer dat desolaat en kleurrijk is. Zelden bezocht maar zeer de moeite waard. Ook de Altiplano vanuit Arica is een bijzonder mooi gebied, maar vooral geschikt voor avonturiers.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Chili

 • Betaalbaar

Minpunten Chili

 • Men spreekt vrijwel alleen Spaans
Ultieme tip: Het Nationaal Park Torres del Paine in Chileens Patagonie is een van de mooiste die ik ooit heb gezien.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Alles wat je wilt. (bezocht in september 2013)

Review geschreven door Lisa Horstman op 20 november 2017

Alles wat je wilt. Groen in het zuiden, zand in het noorden. Tip: ga niet met de bus maar boek je vliegticket van tevoren. Je bent zo'n 32 uur onderweg waar je niks anders dan zand en zandbulten ziet. Geweldig voor even, niet voor 32 uur.

Pluspunten Chili

 • locals
 • cultuur
 • natuur

Minpunten Chili

 • prijs
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

The middle of nowhere (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Tessa Hermsen op 12 november 2017

Aanradertje die Atacama desert! Stel jij je een enorme zandvlakte voor als je denk aan de woestijn dan heb je het mis. Er zijn hier ook prachtige meren, planten, en dieren te zien. Vanuit hier kan je ook de grens over richting Bolivia via een Uyuni tour. Ook zeker de moeite waard.

Ultieme tip: Bezoek aan de Atacama Desert
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Listen to the silence (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Peter van Oossanen op 26 juni 2017

San Pedro de Atacama is een great place to be in the north of the Atacama desert . From there you have so many options to go to and one place is more spectaculair then the other. I lost my heart to that place

Ultieme tip: The place to go to . Salad de Tara
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Waanzinnige reis naar Chili (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Lindy van den Bulk op 31 mei 2017

We hebben een onwijze vakantie gehad. Zo goed dat we volgend jaar terugkeren. We hebben kennissen daar die ons meerdere kanten van het land hebben laten zien. Wat ook te doen is met openbaar vervoer. Je hebt de arme kant wat ook echt een aanrader is, maar natuurlijk ook de rijke kant. Het heeft veel geschiedenis waar je jezelf even moet in verdiepen maar het is zo de moeite waard!

8,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Chili

 • San Cristóbal
Ultieme tip: Curico mooi om geweest te zijn.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Wildkamperen in het mooiste land op aarde (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Dianne Hermink op 21 mei 2017

Van januari tot augustus 2016 hebben we door het zuiden van Zuid-Amerika gereisd, waarbij we het grootste deel van de tijd in Chili hebben doorgebracht. Wat een fantastisch land. We kochten een auto in Santiago, bouwden daar een bed achterin en reisden allereerst naar het zuiden, over de Carretera Austral. Om de tien kilometer zie je het landschap voor je ogen veranderen. Heldere rivieren, prachtige nachten, overal dieren en de mooiste natuur. Via Argentinië over Tierra del Fuego (Vuurland) naar Ushuaia. Rustig aan, vooral genieten van al het moois. Langs de Argentijnse kust omhoog tot halverwege en dan Chili weer in. Van zee tot hooggebergte en van vulkanen tot de droogste woestijn op aarde. Waar je ook van houdt, Chili heeft het.

Pluspunten Chili

 • Natuur
 • Eten
 • Taal

Minpunten Chili

 • Moeilijk bereisbaar
Ultieme tip: Heb je langer de tijd: koop een auto of camper in Santiago. Het scheelt je een hoop geld en je komt overal, wat met de bus niet lukt.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Praktische tips

Top 10 aanbiedingen
Aanbevolen door ons
ZuidAmerika.nl kenner
Reis van de maand
Rondreis Peru, Bolivia en Chili - va € 2248
Rondreis Peru, Bolivia en Chili

19-daagse rondreis

 • Combineer in drie weken Machu Picchu én Bolivia
 • Bezoek de droogste woestijn ter wereld in Chili
Bekijk reis
Sponsors