Iquique Iquique

Iquique

door Willeke van Doorn

In Iquique zweef je al paraglidend over een wit zandstrand, bedwing je de golven met je surfboard, scoor je de beste koopjes in het belastingvrije winkelgebied Zona Franca en bezoek je een opera in Teatro Municipal.

De stad Iquique in het noorden van Chili en heeft een bijzondere locatie. Aan de westkant grenst de hoofdstad van de provincie Iquique aan de Grote Oceaan. In het zuidoosten ligt een zandduin waarachter de Atacama-woestijn verscholen ligt. Haar ligging aan zee, het warme klimaat én het belastingvrije shopparadijs maken van Iquique een populaire vakantiebestemming in Chili.

ZELF NAAR Iquique?

Bekijk alle 4 reizen naar Iquique

Zona Franca

Winkelgebied Zona Franca, waaronder het winkelcentrum Zofri valt, is een van de grootste publiekstrekkers van de stad. Hier winkel je belastingvrij en scoor je souvenirs voor een prikje. Waag je tussen het chaotische winkelpubliek op zoek naar de beste koopjes.

Zona Franca ligt in het oude stadscentrum waar ook het centrale plein ligt. Midden op het plein steekt de Torre del Reloj, een klokkentoren gebouwd in 1877, de lucht in. Aan de top wappert de Chileense vlag.

Vanaf de Torre del Reloj loop je tussen de fonteinen door naar het Teatro Municipal van Iquique: een wit, neoklassiek gebouw waar al sinds de negentiende eeuw theatervoorstellingen en opera's plaatsvinden.

Iquique: surfen en paragliden

Toch is het niet alleen de belastingvrije zone en de negentiende eeuwse architectuur waarvoor toeristen uit binnen- en buitenland in Iquique stoppen tijdens hun rondreis door Chili. Het zijn bovenal de kilometers aan witte zandstranden die reizigers naar de stad trekken.

Cavancha is een van de grootste stranden van Iquique. Moderne hotels sieren de boulevard. Families met jonge kinderen spelen in het zand, getrainde surfers gaan de golven te lijf en avonturiers zweven al paraglidend door de heldere lucht boven het azuurblauwe water.

Achter Cavancha overschaduwt Dragon Hill de stad. De vier kilometer lange zandduin vormt het startpunt van je paraglide-avontuur. Of stap hier op een sandboard en surf razandsnel door het zand naar beneden. Een leuke, actieve afwisseling tijdens je vakantie in Chili!

Reizen Iquique

Meer Iquique

Specialisten Chili

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Colombia kenner
Sponsors