Maanvallei Maanvallei

Maanvallei

door Anne-Sietske de Graaf

Zandduinen die verkleuren bij elke lichtinval, grotten waar je doorheen kan klauteren en spectaculaire rotsformaties, dat is de Maanvallei. Haar droge, ruige landschap met zoutvlaktes, geeft je een buitenaards gevoel. En vanaf de zandduinen zie je hoe de kleuren van de vallei veranderen in het licht van een ondergaande zon.

Het natuurpareltje is sinds 1982 een natuurmonument, dat zich in het noordoosten van Chili bevindt, naast Bolivia en Argentinië. Aangezien het op slechts vijftien kilometer van de woestijnstad San Pedro ligt, breng je tijdens je rondreis in Chili gemakkelijk een bezoek aan de indrukwekkende Maanvallei.

ZELF NAAR Maanvallei?

Bekijk alle 11 reizen naar Maanvallei

Omgeving Maanvallei

De Maanvallei is de droogste plek op aarde, maar dat maakt haar juist zo schitterend. Verschillende tinten rood, geel en bruin zand steken af tegen de grote witte zoutvlaktes van Salar de Atacama. De vallei is omringd door kleine heuvels en rotsformaties, die het landschap buitenaards maken.

Dode Vallei

Iets verderop bevindt zich de Dode Vallei. De naam doet al vermoeden dat de omgeving hier dor, kaal en uitgestorven is Maar deze omstandigheden maken deze plek samen met haar hoge zandduinen perfect voor sandboarden. Met je board onder je voeten gebonden, scheur je van de hoge zandhellingen af.

Daarnaast leent de Dode Vallei zich perfect voor mooie wandelingen, paardrijdtochten en kan je er goed mountainbiken.

Salar de Atacama

Vanuit de zandduinen reis je door naar de zoutvlaktes van Salar de Atacama, die jouw vakantie in Chili compleet maken. Nog bijzonderder dan de immense zoutvlaktes zelf, zijn de bewoners ervan. De droogstaande meren worden bewoond door veel inheemse vogelsoorten, waaronder de bijzondere flamingo's in Laguna Chaxa.

Na de zoutmeren reis je terug naar de Maanvallei om vanaf hier de zon achter de zandduinen te zien verdwijnen.

Reizen Maanvallei

Meer Maanvallei

Specialisten Chili

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Chili kenner
Sponsors